Οι άνδρες μπορεί να μην είναι γκρινιάρηδες αλλά κάνουν άλλα λάθη που θέτουν αρκετές φορές σε κίνδυνο τον γάμο τους. Μάλιστα, ένας μέσος άνδρας μπορεί να πέφτει σε «κακοτοπιές» χωρίς να το αντιλαμβάνεται.

Κι ενώ στο άκουσμα των παραπάνω ένας άνδρας μπορεί αμέσως να πάρει θέση «άμυνας» σε καμιά περίπτωση ο στόχος δεν είναι η απόδοση ευθυνών.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα ουσιαστικά σφάλματα που κάνει ο άνδρας μέσα στον γάμο με στόχο, είτε είστε άνδρας, είτε είστε γυναίκα, να τα εντοπίσετε ευκολότερα και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές που θα σώσουν το έγγαμο βίο σας και τη σχέση σας.

«Με την πάροδο του χρόνου τα αρνητικά συναισθήματα σε μια σχέση όταν δεν εξωτερικεύονται μπορεί να συντελέσουν σε ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα. Το άγχος που συσσωρεύει ο κάθε σύντροφος μέσα στη σχέση μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τη σχέση. Μερικές φορές μέχρι το ζευγάρι να αντιληφθεί το πρόβλημα μπορεί ήδη κάποιος εκ των δύο να υποφέρει από κατάθλιψη ή χρόνιο στρες», σημειώνει ο Δρ Γκλόρια Βαντερχορστ, ψυχολόγος.

health.in.gr,WebMD