Με το σύνθημα «Οι Τέχνες ανοίγουν παράθυρα στη ζωή» η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση ανοίγει τις πόρτες της σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ανθρώπους ενταγμένους σε προγράμματα απεξάρτησης από ουσίες, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τις παραγωγές της.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Art & Therapy», που η Στέγη υλοποιεί σε συνεργασία με τον όμιλο Interamerican.

Το πρόγραμμα αφορά σε δωρεάν παροχή εισιτηρίων για την παρακολούθηση των καλλιτεχνικών δρώμενων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Για τους σκοπούς του προγράμματος θα προκρατηθούν περίπου 1.000 εισιτήρια για όλη τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν.

Αποδέκτες του «Art & Therapy» είναι μέλη πέντε μη κερδοσκοπικών οργανισμών υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες και ατόμων ενταγμένων σε προγράμματα απεξάρτησης από ουσίες. Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.), την Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με νευρομυικές παθήσεις «MDA Hellas», το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το σωματείο για την απεξάρτηση «ΘΗΣΕΑΣ».

«Από όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είχε ξεκάθαρο χαρακτήρα, να είναι ανοιχτή και προσιτή σε όλους. Με το πρόγραμμα αυτό προδεσμεύουμε θέσεις στις παραστάσεις μας για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Νίκος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος Ανάπτυξης της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι το πρόγραμμα να διευρυνθεί σε περισσότερους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ακόμα και από άλλες πόλεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ