Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεξάρτητος βουλευτής ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης της ΔΗΜΑΡ

Ανεξάρτητος βουλευτής ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης της ΔΗΜΑΡ

Ανεξάρτητος βουλευτής θα είναι πλέον ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (εξελέγη με τη ΔΗΜΑΡ), ο οποίος είχε από καιρό προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων. Με επιστολή του εξηγεί ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ «συνεκτιμώντας τον μη σεβασμό στο πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκα συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ, τον μη σεβασμό στην Προγραμματική Συμφωνία που ψήφισα».

Ανεξάρτητος βουλευτής θα είναι πλέον ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΔΗΜΑΡ νομός Ηρακλείου), ο οποίος είχε από καιρό προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων. Ως εκ τούτου, η ΚΟ του κόμματος απαριθμεί 18 μέλη.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από όπου διεγράφη για να ενταχθεί στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ζητεί να μην ανήκει πλέον στην ΚΟ της ΔΗΜΑΡ και σημειώνει ότι παραμένει στο ελληνικό Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Εξηγεί ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ «συνεκτιμώντας τον μη σεβασμό στο πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκα συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ, τον μη σεβασμό στην Προγραμματική Συμφωνία που ψήφισα και επειδή θεωρώ ότι δεν εισακούσθηκα μέχρι τώρα στις τεράστιες προσπάθειες που έκανα για τα ηθικά εθνικά ισοδύναμα, ότι τα δύο ενοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν σεβάστηκαν τις κόκκινες γραμμές, τα ισοδύναμα και τη ρήτρα της ΔΗΜΑΡ, ότι υπάρχει ελλιπής διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για τα δίκαια αιτήματά μας, ότι δεν έγινε η κατάλληλη διαπραγμάτευση της ΔΗΜΑΡ, έστω και με εκβιασμό, για να πιέσει ώστε να εισακουσθούν οι προτάσεις της, ότι τυχόν μελλοντικοί συμβιβασμοί αλλοιώνουν και λυγίζουν τη δυνατότητα του βουλευτή με αποτέλεσμα να χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης είχε τεθεί εκτός ΚΟ, επειδή είχε δηλώσει σε εφημερίδα ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα.

«Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας» είχε τονίσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024