Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το OPEN DAY / ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ του προγράμματος Παιδαγωγικών Σπουδών του HAEd, στο campus των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα.

Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (ΕΚΓ) με υπερηφάνεια παρουσίασαν μια καινοτόμο και πρωτοποριακή συνεργασία με έναν από τους πιο διακεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ευρώπης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο του Dundee, προσφέροντας το πρώτο (μη κρατικό) Πτυχίο Παιδαγωγικών στην Ελλάδα (Έναρξη Οκτώβριος, 2012) με την ίδρυση τoυ Hellenic Association for Education (HAEd).

 • Το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι αυτούσιο του προγράμματος που παρακολουθούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Dundee. Οι προϋποθέσεις εισαγωγής είναι αυτές που ισχύουν για όσους θα φοιτήσουν στη Σκωτία, είτε είναι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου ή του IB Diploma Programme είτε άλλου εκπαιδευτικού συστήματος.
 • Η φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών βασίζεται στη διαδραστική σχέση μεταξύ των μαθημάτων εκπαιδευτικής θεωρίας, διδακτικής μεθοδολογίας, περιεχομένου γνωστικών αντικειμένων και σχολικής εμπειρίας. Η διάρκεια του προγράμματος σπουδών είναι 4 χρόνια.
 • Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Επιπρόσθετα, τα ελληνικά μαθήματα επιλογής, για τον Έλληνα φοιτητή που επιθυμεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, διδάσκονται στην Ελληνική γλώσσα. Το Πτυχίο αναγνωρίζεται από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) και το Γενικό Παιδαγωγικό Συμβούλιο της Σκωτίας (GTCS), τα οποία δίνουν το δικαίωμα ο πτυχιούχος να εργαστεί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε ιδιωτικό, δημόσιο ή διεθνές σχολείο.
 • Ο φοιτητής εκπαιδεύεται σε Πανεπιστημιακό σχολείο και έρχεται καθημερινά σε επαφή με το μελλοντικό του εργασιακό περιβάλλον. Κατά συνέπεια, η θεωρία δεν είναι αποκομμένη από την πράξη και μαζί με την έρευνα αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες παιδαγωγικές σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Το πρόγραμμα του Open Day περιελάμβανε :
 • παρουσίαση του προγράμματος MA (Hons) Education http://www.dundee.ac.uk/undergraduate/courses/education.htm
 • παρουσίαση του Library & Learning Centre (LLC) του Πανεπιστημίου του Dundee (demo) http://www.dundee.ac.uk/library/
 • Ταμείο Αρωγής & Υποτροφιών
 • ξενάγηση στο HAEd, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα – Γείτονα – το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα όπου το Ελληνικό Αναλυτικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εφαρμόζεται με τη διεθνή πιστοποίηση PYP (Primary Years Programme / 3-12 ετών) του οργανισμού International Baccalaureate (IB) (http://www.ibo.org/pyp/)
 • ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ειδικής Προετοιμασίας για μαθητές Λυκείου
 • Προοπτικές καριέρας (αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, GTCS (General Teaching Council for Scotland) http://www.gtcs.org.uk

Στο HAEd κάθε μέρα είναι μέρα γνωριμίας – καλέστε για να κλείσετε ραντεβού με τους έμπειρους συμβούλους μας και να γνωρίσετε τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας στο 210-6030411-17.

in.gr