Την υπογραφή του επικεφαλής της Apple φέρει ανοικτή επιστολή – απολογία προς τους πελάτες της εταιρείας που απογοητεύτηκαν από την την εκ βάθρων ανανεωμένη εφαρμογή με τους χάρτες σε συσκευές με iOS 6.

O διάδοχος του Στηβ Τζομπς, αντιμετώπισε την «κρίση» αποδεχόμενος ότι η εταιρεία του δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους για τα Maps, επέδειξε με τους αριθμούς την δυναμική των Maps, τόλμησε να προτείνει εναλλακτικά app και να παραπέμψει ακόμα στο maps.google.com.

Στην επιστολή του, ο Τιμ Κουκ αναφέρει ότι η νέα εφαρμογή της Apple για τους χάρτες χρησιμοποιείται από 100 εκατομμύρια συσκευές με iOS. Επίσης, μοιάζει να μετατρέπει σε θρίαμβο το… ατόπημα, αναφέροντας ότι, μέσα σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, έγιναν μισό δισεκατομμύριο αναζητήσεις από τους νέους Apple Maps (φαινομενικά ξεχνώντας προς στιγμήν, ότι οι χρήστες έψαχναν για λάθη). Πάντως, ο Κουκ υπόσχεται ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται οι χάρτες τόσο καλύτεροι θα γίνονται.

Όσο βελτιώνουμε τους Χάρτες, είπε ο Κουκ, μπορείτε να αξιοποιήσετε εναλλακτικές λύσεις, είτε από το AppStore είτε από το Web. Απουσία της εφαρμογής με τους ανταγωνιστικούς χάρτες της Google στο AppStore, ο Κουκ παρέπεμψε στα app των Bing, MapQuest και Waze. Επίσης, εναλλακτικά πρότεινε την χρήση των Google Maps ή των Nokia Maps από τον browser και την προσθήκη μιας συντόμευσης στην αρχική οθόνη της συσκευής τους, υποδεικνύοντας και τον τρόπο).

H Apple αντικατέστησε την εφαρμογή/υπηρεσία της Google (Google Maps) για την χρήση χαρτών σε συσκευές με iOS. Την προνομιακή θέση πήρε η δική της εφαρμογή, η οποία αν και συνοδεύει το iOS από την πρώτη έκδοσή του, έχει ανανεωθεί ριζικά σύμφωνα με την εταιρεία.

Κατά την πρώτη παρουσίαση του iOS 6, η Apple πρόταξε τους Apple Maps και τις δυνατότητές τους: Aπό το app του κινητού, ο οδηγός λαμβάνει οδηγίες στροφή προς στροφή, με χάρτες που αντλούν πληροφορία κίνησης σε πραγματικό χρόνο και προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές με εκτίμηση για τον χρόνο άφιξης στον προορισμό. Επίσης, το Maps έχει μια νέα τρισδιάστατη όψη από ψηλά, που ονομάζεται Flyover και επιχειρεί μια φωτορεαλιστική τρισδιάστατη ματιά στην επιφάνεια της γης. Η λειτουργία της τοπικής αναζήτησης από την εφαρμογή, επιτρέπει την εύρεση τοπικών καταστημάτων, από μια βάση στην οποία έχουν ήδη εισαχθεί 100 εκατομμύρια επιχειρήσεις.

Ωστόσο, οι πρώτοι χρήστες ανέφεραν, μεταξύ άλλων λαθών, ότι η αποτύπωση τοποθεσιών στους χάρτες της Apple ήταν συχνά εσφαλμένη και ότι απουσίαζαν οι οδηγίες μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

In.gr Τεχνολογία