Το Ίντερνετ από τα πρώτα κιόλας βήματά του στην Ελλάδα μέχρι σήμερα θα είναι το θέμα μιας δίωρης συνάντησης το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνουν με μεράκι οι άνθρωποι που δημιούργησαν εθελοντικά το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής. Εκεί θα βρίσκεται και ο κ.Κοροβέσης από τον Δημόκριτο που έστησε τους πρώτους ιντερνετικούς μας κόμβους… Ελάτε!

  • Το 2ο Συνέδριο του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο του πολυ-συνεδρίου Capital & Vision που διοργανώνεται από το Ελληνο-Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο. Θα γίνει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στις 12:30 στην αίθουσα Θάλεια 3 & 4 του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών. H είσοδος είναι ελεύθερη

Για τα πρώτα βήματα του Internet στην Ελλάδα θα μιλήσει ο Ιωάννης Κοροβέσης (PhD Computer Science, Υπευθ. Εργαστηρίου δικτύων, ΙΠΤ, ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ).

Θα ακολουθήσουν οι γνωστοί ως Alaniarides, που βραβεύτηκαν για την καινοτόμο Touring Machine τους (μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ξεναγού, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο tech.in.gr), δηλαδή οι μηχανικοί λογισμικού Βαγγέλης Πτερνέας και Γιώργος Καρακατσιώτης, οι οποίοι θα μιλήσουν για το Ίντερνετ από τη σκοπιά του μηχανικού λογισμικού «μοντέρνων» εφαρμογών.

Ο Τάσος Παγκάκης (Head of Communications, Ericsson Hub Southeastern Europe) θα επιχειρήσει να μας ταξιδέψει στο μέλλον μιλώντας για το τρίπτυχο «Cloud – Mobility – Broadband: the 3 forces of Networked Society».

Το συνέδριο προλογίζει ο Γεώργιος Τσεκούρας, ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής και ένας από τους πέντε ανθρώπους που μαζί οραματίστηκαν την δημιουργία του το 2008 και το έστησαν εθελοντικά. Τα εκθέματα του Μουσείου (δείτε τα στο elmp.gr) φιλοξενούνται σε έναν χώρο στο Αιγάλεω και η ομάδα αναζητά τρόπους να τα στεγάσει σε έναν μεγαλύτερο, καθώς οι δωρεές συνεχίζονται (πείτε μας, ποιος είναι ο παλαιότερος υπολογιστής που έχετε στο σπίτι;).

Ανθή Παναγιωτάκη
@techingr

In.gr Τεχνολογία