Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει, με μια εξαιρετική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη. 18/10 22.05 στη ΝΕΤ.
Και όμως θα είναι γεγονός! Μετά από ένα καταιγισμό τουρκικών σειρών στην ελληνική τηλεόραση, έφτασε η ώρα να ανηφορίσουμε προς Σκανδιναβία μεριά, στη Δανία και να γνωρίσουμε τη ντόπια τηλεοπτική σοδειά της χώρας.
Ο ηθικός αυτουργός η ΝΕΤ, που θα προβάλλει από σήμερα 18/10 στις 22.05 την δραματική πολιτική σειρά «Borgen», με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα πολιτικό.
Κεντρικό πρόσωπο της σειράς είναι η Μπριγκίτε Νάιμποργκ, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο.
Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.
Η σειρά σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία, Σουηδία και Νορβηγία.

Η σειρά Borgen

Δείτε το Trailer

Τι θα δείτε στο 1ο επεισόδιο

Επεισόδιο 1ο:
Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στη Δανία έχει αρχίσει και οι δημοσκόποι προβλέπουν εκπλήξεις.
Η Μπριγκίτε Νάιμποργκ, η οποία για πρώτη φορά κατεβαίνει σε εκλογές ως πρόεδρος του κόμματος, αποφασίζει την τελευταία στιγμή να αγνοήσει τις οδηγίες των συμβούλων της και να κάνει αυτό που πιστεύει.
Ο σύμβουλος τύπου του κόμματος Κάσπερ Τζουλ και η δημοσιογράφος Κατρίν Φόνσμαρκμ, που ανήκαν στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος, τίθενται τώρα στο περιθώριο.

Σκηνοθεσία: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm Παραγωγή: Camilla Hammerlich Πρωταγωνιστούν: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Johan Philip Asbæk, Mikael Birkkjær, Freja Riemann, Emil Poulsen, Thomas Levin, Søren Malling, Christoph Bastrup, Anders Juul, Benedikte Hansen, Lisbeth Wulff, Morten Kirkskov, Lars Knutzon