Να επιστρέψουν οι εργασιακές σχέσεις στο ευρωπαϊκό κεκτημένο ζητούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στα νέα αιτήματα της τρόικας για σαρωτικές αλλαγές. «Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της» είπε η Φ.Γεννηματά. Για ιδεολογικές εμμονές της τρόικας έκανε λόγο ο Δ.Χατζησωκράτης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί».

Επισήμανε ακόμη: «Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της» και υπογράμμισε πως «ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».

Συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο.

Από την πλευρά του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε: «Η συμφωνία των τριών κομμάτων για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης είναι στην κατεύθυνση της επαναφοράς των εργασιακών σχέσεων στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όλα τα άλλα σενάρια μόνο ως ιδεολογικές εμμονές της τρόικας μπορεί να εκληφθούν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ