Η Nokia επιχειρεί να διευκολύνει την μετάβαση στα νέα Nokia Lumia με Windows Phone με την διάθεση της εφαρμογής «Welcome Home to Windows Phone» που αναλαμβάνει την μεταφορά των επαφών, του ημερολογίου, των φωτογραφιών, τραγουδιών και βίντεο από iPhone, Blackberry και Android.

O χρήστης καλείται να κατεβάσει την εφαρμογή και να συνδέσει το «παλιό» κινητό του μέσω USB στον υπολογιστή. Όλα όσα εντοπίσει -επαφές, δεδομένα app, ατζέντα, φωτογραφίες, βίντεο (MP4, Mov, AVI), playlists- μεταφέρονται στην υπηρεσία cloud της Microsoft, το Windows Live. Για τα app, το Welcome Home παραπέμπει είτε στις αντίστοιχες εκδόσεις για Windows Phone με QR codes για εύκολο κατέβασμα ή προτείνει άλλες «παρόμοιες» διαθέσιμες στο Windows Marketplace. Έτσι, εάν ο χρήστης χρησιμοποιεί το Evernote σε Android, το Welcome Home θα του στείλει το QR code για κατέβασμα του Evernote για Windows. Εάν ο χρήστης ακούει μουσική μέσω της υπηρεσίας Pandora, το Welcome Home της Nokia θα προτείνει το Radio Controlled στο Windows Marketplace.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το app απαιτεί την σύνδεση του Lumia σε υπολογιστή (PC ή Mac), και λογαριασμό στο Windows Live και το software της Microsoft για την διαχείριση του τηλεφώνου, το Zune. Πάντως, δεν είναι εφικτή η μεταφορά τραγουδιών που καλύπτονται από DRM, λογισμικό διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (όπως αυτά που διατίθενται επί πληρωμή μέσω του Apple iTunes).

In.gr Τεχνολογία