Στην ανάκληση Daihatsu Gran Move προχωρά η αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας στην ελληνική αγορά Άγκριπαν ΑΕΒΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 531 οχήματα, που έχουν κατασκευαστεί από τον Ιανουάριο του 1997 έως τον Ιούλιο του 1997 και από το Σεπτέμβριο του 1998 έως τον Απρίλιο του 1998 με αριθμούς πλαισίου που ξεκινούν από JDAG30.

Το μέτρο της ανάκλησης υλοποιείται προληπτικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος για το ενδεχόμενο διαρροής ψυκτικού υγρού στο σύστημα διαχείρισης των αερόσακων. Σε περίπτωση διαρροής το ψυκτικό υγρό μπορεί να εισρεύσει στο σύστημα διαχείρισης των αερόσακων, προκαλώντας βραχυκύκλωμα που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στην πιθανή ενεργοποίηση τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Daihatsu σε όλη την Ελλάδα, για να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος του συστήματος αερόσακων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Αλέξανδρο Κωστάκη στο τηλέφωνο 210 3485114.

auto.in.gr