Εφυγε η Εθνική από το Euro και άρχισαν οι μεταγραφές!
Για να είμαι λοιπόν και εγώ στο πνεύμα των ημερών, να ξεκινήσω με μια ερώτηση: Αυτός ο Μπαρμπαρούσης, ο Νεοζηλανδός με ελληνικό αίμα, που λένε ότι πήρε ο Παναθηναϊκός από τα Αλάνια του Καυκάσου (άμα έχεις σκάουτ…), έχει καμιά συγγένεια με τον καινούργιο μας βουλευτή;
Εχουν και το ίδιο ονοματεπώνυμο: Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο 22χρονος ομογενής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Χρυσή Αυγή – αυτή η «μορφάρα», με το λουκ α λα Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Μήπως είναι ξαδέλφια μακρινά, και έχουμε τον χειμώνα υψηλές παρουσίες στα επίσημα του ΟΑΚΑ, λίγο πιο δίπλα από τον Γιάννη Αλαφούζο…

Για το Euro, όμως, λέγαμε και τώρα που πλησιάζουν οι ημιτελικοί, αρχίζουν και τα μεγάλα πάθη. Βέεεβαια… Διότι όσο έπαιζε η Ελλαδάρα, όλοι είχαμε μια ομάδα να υποστηρίζουμε. Τώρα; Διχασμένη η χώρα. Τριχασμένη, για την ακρίβεια.

Οι μισοί με τη Γερμανία (ναι, λόγω παλαιάς αγάπης, από την εποχή του Μπεκενμπάουερ, του Χένες και μετά των Ρουμενίγκε, Μπράιτνερ κ.α.).

Οι άλλοι μισοί με την Ιταλία, παντοτινή αγάπη και δική μας, όπως ίσως θα έχετε καταλάβει.

Και οι άλλοι μισοί (sic) με την Ισπανία, λόγω της μεγάλης Μπάρτσα, της «βασίλισσας» Ρεάλ, αλλά και της… βασίλισσας Σοφίας.
Ναι, το άκουσα και αυτό, στις Σπέτσες, όπου έτυχε να βρεθώ τις προάλλες, από –προφανώς- φιλοβασιλικό: «Υποστηρίζω τη χώρα που έχει για βασίλισσα μια ελληνίδα»!…
Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν πέρασε και η Αγγλία, διότι τότε ο φίλος θα είχε πάλι δίλημμα (ένεκα του Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου).

Δεν ξέρω κανέναν που να υποστηρίζει την Πορτογαλία. Μόνο κάτι θαυμάστριες του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Μουρίνιο, αλλά και αυτές είναι μετρημένες… Αυτό, πάντως, είναι άδικο για τον Σάντος, να μην πω και για τον Φερέιρα, αλλά ας όψονται οι παραδοσιακές ποδοσφαιρικές μας συμπάθειες και αντιπάθειες…

Προγνωστικά εδώ που φτάσαμε δεν είναι σοβαρό, και σίγουρα όχι σοφό, να κάνεις. Να πεις «υποστηρίζω αυτή», ΟΚ, δικαίωμά σου. Αλλά ως εκεί.

Για εκείνους μάλιστα που υποστηρίζουν ότι θα το πάρει η Γερμανία, μόνο αυτό να πω: πότε νίκησε η Γερμανία την Ιταλία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης; Μην το ψάχνετε: ποτέ. Μία μόνο φορά την απέκλεισε, το 1996, και αυτό με ισοπαλία σε όμιλο. Σε όλα τα άλλα μεταξύ τους ματς, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, τους είχε πελάτες τους Γερμανούς η Σκουάντρα Ατζούρα. Και σχεδόν πάντα με «χειρότερη», κατά τους ειδήμονες, ομάδα.
Αριβεντέρτσι!  

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ