Καταρχήν θα πρέπει να είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που έγινε. Είναι φανερό ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όλο το τιμ κατέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις και από πλευράς αποτελέσματος δεν μπορούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε στην οκτάδα.

Είχα πει και πριν ξεκινήσει η διοργάνωση ότι θα πρέπει να μας ικανοποιεί στον μέγιστο βαθμό ότι η Εθνική δίνει συνεχόμενα το «παρών» σε τόσο μεγάλα τουρνουά που σημαίνει για εμάς ότι και έχουμε προοδεύσει και έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο.

Από την άλλη, επειδή θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής, εξαιρώντας το αποτέλεσμα και την πρόκριση, προσωπικά στο αγωνιστικό σκέλος περίμενα περισσότερα πράγματα από την Εθνική. Γιατί θεωρώ ότι και στον όμιλο που βρισκόμασταν μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα και να δείξουμε περισσότερες αρετές. Ανεξάρτητα από τον αποκλεισμό από τη Γερμανία, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα της Εθνικής μας ήταν αρκετά κακή και το τελικό 4-2 μας κολακεύει αρκετά.

Ειλικρινά για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν αποτελεί μορφή αιχμή ούτε προς τους προπονητές, ούτε προς τους παίκτες. Ίσα-ίσα, θεωρώ ότι έχουμε ένα προπονητή πολύ υψηλού επιπέδου, όπως θωρώ ότι έχουμε και αρκετούς ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο και γι’ αυτό οι απαιτήσεις μου στην εικόνα και στο αγωνιστικό κομμάτι, σε σχέση με τα δύο παραπάνω, είναι υψηλότερη.

Πλέον είναι φανερό ότι αυτοί οι νεαροί παίκτες υψηλού επιπέδου θα βρίσκονται για πολλά χρόνια μόνιμα στην Εθνική. Αλλά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που αποσύρονται από την Εθνική, όπως τον Λυμπερόπουλο και τον Χαλκιά, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με τους Κατσουράνη, Καραγκούνη.

Θα κλείσω με μία ευχή, να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, ξεκινώντας από το επόμενο Μουντιάλ και σαν Έλληνας, ευχαριστώ όλους αυτούς που αντιπροσωπεύουν με τις μέγιστες δυνάμεις τους την Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ