Και τώρα η Γερμανία. Που έχει 3 στα 3. Και έρχεται με φόρα για το 4Χ4. Μπορούμε να της χαλάσουμε το διαφορικό; Την κίνηση στους τέσσερις τροχούς, ή μάλλον στις… ερπύστριες, που έχουν τα «πάντσερ»;  (που -όπως με διορθώνουν, σημαίνει «θωράκιση» και όχι «πάνθηρες», και εμείς με τα τανκς τα έχουμε συνδυάσει – για ευνόητους λόγους…).

Ξέρω ’γω; Μία πιθανότητα την έχουμε. Αντε δύο. Στις πόσες δεν ξέρω, αλλά όπως πριν από τον αγώνα με τη Ρωσία έγραφα ότι «έτσι θα περάσουμε», έτσι και τώρα λέω ότι δεν είναι απίθανο.

Μόνο που δεν φτάνει το «έτσι» την Παρασκευή. Θέλει και το… αλλιώς. Θέλει ακόμη καλύτερη απόδοση, περισσότερη τύχη, καλή διαιτησία και λιγότερα λάθη από όσα θα κάνουν αυτοί. Αν κάνουν.

Διότι τούτοι εδώ δεν είναι Ρώσοι. Ούτε Πολωνοί. Και πάνε φουλ για το τρόπαιο.

Το έχουμε ξανακάνει. Και μπορούμε να το ξανακάνουμε, εάν και εφόσον… Διότι είναι ποδόσφαιρο. Και εδώ ο μικρός μπορεί να κερδίσει τον μεγάλο.

Ως εδώ. Όλα τα άλλα, περί Μέρκελ και Σόιμπλε κλπ είναι ωραία για να κάνουμε πλάκα στο twitter και στο facebook , άντε και εδώ και στα ραδιόφωνα… Βλέπω όμως ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να τα λένε στα σοβαρά. Και σκέφτομαι ότι όσες φορές παραλογιστήκαμε, γυρίσαμε με κατεβασμένα κεφάλια…

Ας είναι, έχει μέρες ακόμη ως την Παρασκευή και θα τα λέμε συχνά. Ως τότε, να κάνω μια ερώτηση: Παντρεύεται κανείς να έρθω;

Σοβαρά μιλάω. Δύο παιχνίδια δεν έχω δει σε τελική φάση Euro και τα δύο επειδή έπρεπε να είμαι σε γάμο φίλων. Το 2004, πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Πορτογαλία, ήμασταν μια μεγάλη παρέα από το γραφείο στις Σπέτσες, για τη Μαργαρίτα και τον Βαγγέλη. Κερδίσαμε, το μάθαμε από SMS.

Οκτώ χρόνια μετά, προχθές Σάββατο, παντρεύονταν ο Αντρέας και η Χριστίνα στο Island. Κερδίσαμε, το «είδαμε» στο live του In.gr (πρόοδος γαρ).

Αλλη σύμπτωση; Και το 2004 και το 2012 έβαλε γκολ ο Καραγκούνης!

Γι’ αυτό ρωτάω, την Παρασκευή παντρεύεται κανείς; Κατά προτίμηση στις Σπέτσες ή κάπου εκεί κοντά, όπου σκοπεύω να είμαι για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα (και το γούρι!). 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ