Ναι, μπορούμε να νικήσουμε απόψε. Οχι θεωρητικά. Αλλά παικτικώς μιλώντας, που λέει και ο  Αλέ. Εδώ νίκησε η Αγγλία, εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε; Χα!

Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα η Ρωσία, αλλά… όχι και τόσο. Σίγουρα έχει πιο γρήγορους και ποιοτικούς παίκτες, αλλά… ποιος δεν έχει;

Το ζητούμενο είναι να παίξει η Εθνική το παιχνίδι της. Να μπει από το ξεκίνημα δυνατά. Να πέφτουν στις φάσεις για να τις καθαρίζουν. Να παίζουν κοντά. Να πρεσάρουν από το κέντρο και πίσω χωρίς χαλάρωση.

Τεχνικός δεν είμαι. Αλλά το έχουμε δει αυτό το παιχνίδι της Εθνικής. Που πνίγει τον αντίπαλο, κάθε αντίπαλο και το πάει εκεί που θέλει. Και κάποια στιγμή, εκεί που δεν το περιμένεις, χτυπάει. Και με ένα γκολάκι καθαρίζει.

Αυτό βεβαίως είναι ένα «ιδανικό» σενάριο. Κυρίως, όμως, προυποθέτει να παίξεις εσύ όσο μπορείς. Να τα δώσεις όλα. Και αθλητικά και τακτικά. Οχι για να έχεις δικαιολογίες και παρηγοριά αν αποκλειστείς. Αλλά για να αυξήσεις τις πιθανότητες να περάσεις.

Και για να εξηγούμαστε από πριν: νίκησες, πέρασες, επιτυχια! Δεν νίκησες, αποκλείστηκες, αποτυχία. Καθαρά πράγματα, από τη στιγμή που είχες θέσει στόχο την πρόκριση. Οχι σαν τις εκλογές αύριο, που θα έχουν 4-5 νικητές. Οποιος και αν τις πάρει…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ