Θεωρώ ότι το ματς με τη Τσεχία είναι πιο δύσκολο από αυτό της πρεμιέρας με την Πολωνία και αυτό γιατί οι οικοδεσπότες είναι μια ομάδα προβλέψιμη, χωρίς ταλέντο. Το βασικό για τους παίκτες μας είναι να μην ξεγελαστούν από την βαριά ήττα της Τσεχίας από τη Ρωσία με 4-1 στην πρεμιέρα.

Η Τσεχία είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο να έχει την μπάλα στα πόδια της, κάτι το οποίο απέδειξε στα πρώτα 25 λεπτά με τη Ρωσία. Αυτό έχει ως συνέπεια ότι ανασταλτικά η αμυντική τετράδα μας θα πρέπει να είναι πολύ καλή.

Ωστόσο, οι Τσέχοι έδειξαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ανοιχτό γήπεδο και στις αντεπιθέσεις και αυτό είναι το κομμάτι το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Γενικώς, για να μπορέσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, ισοπαλία ή νίκη, πρέπει να έχουμε πολύ ανώτερη απόδοση σε σχέση με την Πολωνία.

Έχουμε βασικές απουσίες, αφού εκτός του τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλου, θα απουσιάζει και ο τιμωρημένος Παπασταθόπουλος, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην αμυντική τετράδα μας. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα από πλευράς Σάντος για το ποιον θα χρησιμοποιήσει δίπλα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Όμως, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά (τιμωρίες, τραυματισμοί) και οι προπονητές ξέρουμε ότι πρέπει να ζούμε με αυτό. Το σημαντικό στοιχείο για την Εθνική ωστόσο θα είναι η συνολική ομαδική λειτουργία.

Αυτό το ματς είναι για την ώρα το πιο κρίσιμο για την Εθνική. Και είναι κρίσιμο γιατί αν χάσουμε θα έχουμε πολύ λίγες ελπίδες για να συνεχίσουμε. Αντίθετα, με νίκη ή ισοπαλία και περιμένοντας τη Ρωσία να νικήσει την Πολωνία, όλα θα κριθούν στο τελευταίο ματς και αυτό είναι βασικό για εμάς.

Στο άλλο ματς όπως προανέφερα, η Ρωσία είναι το φαβορί, ωστόσο θεωρώ ότι το 4-1 επί της Τσεχίας είναι πλασματικό σκορ. Πάντως, ελπίζω οι Ρώσοι να μην επηρεαστούν από την έδρα των διοργανωτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ