Είναι θετικό ότι ξεκινήσαμε τη διοργάνωση και δεν χάσαμε! Νομίζω ότι ο αγώνας είχε διαφορετική μορφή στα δύο ημίχρονα. Ήμασταν αρκετά υποτονικοί και παθητικοί στο πρώτο ημίχρονο με συνέπεια να μην λειτουργεί τίποτα καλά. Ούτε επιθετικά, αλλά το περίεργο είναι ότι δεν λειτουργούσαμε ούτε αμυντικά. Ήταν επόμενο λοιπόν σε κάποια από τις ευκαιρίες της Πολωνίας που ήταν καλύτερη μας, να έρθει φυσιολογικά το 1-0.

Είχαμε και κάποια γεγονότα δύσκολα για την Εθνική, αφού πολλές φορές ο συνδυασμός να είσαι κακός και να συμβαίνουν και παράλληλα να σου συμβαίνουν άτυχα περιστατικά, διογκώνει το πρόβλημα. Για παράδειγμα ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά και οι κακές αποφάσεις του διαιτητή που έδωσε δύο ανύπαρκτες κίτρινες και απέβαλε εντελώς άδικα τον Παπασταθόπουλο, ήταν ένας… άτυχος συνδυασμός. Για την ακρίβεια, καμία από τις δύο φάσεις του Παπασταθόπουλου δεν δικαιολογούσε την κίτρινη. Όμως για να είμαστε δίκαιοι, κατά την άποψή μου δεν ήταν πέναλτι και αυτό που ζητήσαμε στο γύρισμα του Νίνη.

Από εκεί και πέρα, στην επανάληψη είδαμε μία εντελώς διαφορετική Εθνική. Και αυτό γιατί εκτός από τις αλλαγές προσώπων, είχαμε και αλλαγές στο σύστημα, αφού από το 4-3-3 με τον Κατσουράνη μπροστά από τα στόπερ, πήγαμε στο 4-4-1 με τον Κατσουράνη να μετακινείται ως κεντρικός αμυντικός, τον Καραγκούνη δίπλα στον Μανιάτη και στα άκρα τον Σαμαρά και τον Σαλπιγγίδη.

Είναι σημαντικό ότι η είσοδος του Σαλπιγγίδη έδωσε πνοή και το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, απέδειξε πόσο μέτρια έως κακή ομάδα είναι η Πολωνία. Και πριν από το ματς θεωρούσα ότι δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο, ενώ εμείς είχαμε τις μεγάλες φάσεις με τον Σαμαρά, το χαμένο πέναλτι και το γκολ που ήταν οριακά οφ σάιντ.

Γενικώς η Εθνική ήταν πολύ ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω ότι στο Α’ μέρος ίσως επηρεαστήκαμε από την έδρα της γηπεδούχου ομάδας. Αντίθετα, στο Β’ ημίχρονο νομίζω ότι η αποβολή του Παπασταθόπουλου έφερε συσπείρωση και μπορεί να πει κανείς ότι μας έκανε και καλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μας βγήκαν οι αλλαγές, αφού οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και ειδικά ο Σαλπιγγίδης βοήθησαν τα μέγιστα…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ