Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, ο δήμος οργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, δίωρη περιήγηση στις φημισμένες αγορές της  πόλης.

Οι δύο περιηγήσεις (είχε προηγηθεί μια στις 26 Μαΐου) έχουν ως στόχο να αναδείξουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Η γαστρονομική κουλτούρα μιας πόλης αποτελεί ουσιαστικό συστατικό της πολιτισμικής της κληρονομιάς.
Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την πλούσια κουζίνα της, που αντανακλά τόσο στην τοποθεσία όσο και στη μακρόχρονη ιστορία της. Ως λαμπρή πρωτεύουσα των Βαλκανίων, δεχόταν από πάντα τα γεωργικά προϊόντα, δώρα της αυστηρής και συνάμα πλούσιας φύσης που την περιβάλει. Επιπλέον, ως πολιτεία πολλών πολιτισμών, συγκέντρωνε πραμάτειες και λιχουδιές από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτά τα προϊόντα γεμίζουν και σήμερα τους πάγκους στις πολύχρωμες αγορές της, που κάνουν τους επισκέπτες να χαζεύουν, να θαυμάζουν και ίσως, τελικά, και να ζηλεύουν.

Η διαδρομή θα περάσει από:

  • Τις στοές και τα στενά δρομάκια της Δημοτικής Αγοράς Βλάλη, γνωστής ως Καπάνι, όπου τα ψαράδικα με τη δυνατή απόπνοια ιωδίου εναλλάσσονται με τα χασάπικα, τα κοτοπουλάδικα και τα μανάβικα
  • Τη φημισμένη αγορά Μοδιάνο, με τις διαχωρισμένες αγορές κρεάτων, ψαριών και θαλασσινών, λαχανικών, μπαχαρικών, καφεκοπτείων κλπ.
  • Και θα καταλήξει στα πιο παλιά καταστήματα τροφίμων της πόλης

 

Ημερομηνία: Σάββατο 9 Ιουνίου
Ώρες: 11:00 – 13:00 
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αριστοτέλους & Ερμού

Τρόπος Συμμετοχής: Κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής στα τηλέφωνα 2310 280328, 2310277641, κυρία Μαρία Ξεπαπαδάκη, έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012.

Αριθμός συμμετοχών: έως 30 άτομα κατά σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://foodfestival.thessaloniki.gr