Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
CHANEL The making of

CHANEL The making of

Oσα µεσολαβούν από τη στιγµή που ο κάιζερ Λάγκερφελντ ολοκληρώνει ένα σχέδιο µέχρι να το δούµε φορεµένο στο επόµενο ντεφιλέ της Chanel είναι ό,τι ακριβώς αποκαλείται υψηλή ραπτική. Αυτήν ασκούν µε προσήλωση οι τεχνίτες που συνεργάζονται µε τον οίκο τις ατέλειωτες ώρες που ξοδεύουν για να θεωρείται κάθε κοµµάτι που φεύγει από τα χέρια τους […]

Oσα µεσολαβούν από τη στιγµή που ο κάιζερ Λάγκερφελντ ολοκληρώνει ένα σχέδιο µέχρι να το δούµε φορεµένο στο επόµενο ντεφιλέ της Chanel είναι ό,τι ακριβώς αποκαλείται υψηλή ραπτική. Αυτήν ασκούν µε προσήλωση οι τεχνίτες που συνεργάζονται µε τον οίκο τις ατέλειωτες ώρες που ξοδεύουν για να θεωρείται κάθε κοµµάτι που φεύγει από τα χέρια τους haute couture. Και εφόσον το µεγαλειώδες φινάλε κάθε επίδειξης είναι απαρέγκλιτα γαµήλιο, είναι αυτονόητο πως σε κάθε νυφικό που κλείνει το ντεφιλέ µπορεί να αποδοθεί ο τίτλος έργου τέχνης.

Metiers d’Art
Το 2002 ήταν η πρώτη φορά που η Chanel µας σύστησε µέσα από τις ειδικές κολεξιόν Métiers D’Arts (επαγγέλµατα τέχνης) τους εφτά σπεσιαλίστες στο είδος τους οι οποίοι κρατούν όσο ψηλά απαιτείται την παντιέρα της haute couture για τον οίκο εδώ και δεκαετίες. Έκτοτε κάθε χρονιά τα εξειδικευµένα ατελιέ εργάζονται πυρετωδώς ώστε να φανούν αντάξια µιας πρόκλησης που η οπτικοποίηση του θέµατός της µπορεί να απαιτεί από απλικέ φτερά και περίτεχνα µπιζού αισθητικής Μπαλέ Ρους µέχρι φαντασµαγορικές, κινέζικες παγόδες.
Lemarié, Lesage, Massaro, Michel
Τα εργαστήρια στα χέρια των οποίων ο οίκος εµπιστεύεται τη φήµη του είναι τα δοξασµένα ατελιέ ραπτικής Lesage και Lemarié, που ειδικεύεται στη χρήση φτερών, το εργαστήριο υποδηµατοποιίας Massaro και το πιλοποιείο Michel. Τη χρυσή τετράδα πλαισιώνουν το ατελιέ Desrues, που από το 1965 φτιάχνει κατ’ αποκλειστικότητα κουµπιά για τη Mademoiselle, οι ντιζάινερ ανθοσυνθέσεων Guillet και ο οίκος κοσµηµάτων Goosens, που ως το 1971, όταν η Κοκό έφυγε από τη ζωή, δηµιούργησε τα πλέον εµβληµατικά µπιζού Chanel µε πρώτες τις καµέλιες.

gamos.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024