Τη στιγμή που η Saab βρίσκεται σε στάση αναμονής καθώς οι διαχειριστές αξιολογούν τις προσφορές για την εξαγορά της σουηδικής φίρμας, στην μακρινή Κίνα η αυτοκινητοβιομηχανία BAIC μία από τους προηγούμενους μνηστήρες της φίρμας ετοιμάζεται να λανσάρει στην τοπική αγορά ένα μοντέλο που προέρχεται από τα «σπλάχνα» της αυτοκινητοβιομηχανίας του Trolhattan.

O λόγος για C70G το οποίο και βασίζεται στην προηγούμενη γενιά του 9-5 την τεχνολογία του οποίου η κινεζική BAIC είχε εξασφαλίσει από τη Saab το 2009.

Όπως και το Saab 9-5 έτσι και το C70G ανήκει στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους sedan με διαστάσεις 4,86 μ. μήκος, 1,82 μ. πλάτος και 1,641 μ. ύψος και εξοπλίζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων.

Σύμφωνα με την BAIC το σουηδικών καταβολών μοντέλο που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου τον περασμένο Απρίλιο με την προοπτική να διατεθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2012, αποτελεί μόνο την αρχή μιας ευρείας γκάμας μοντέλων με αφετηρία το 9-5 που θα ακολουθήσει μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

Μεταξύ των εκδόσεων που θα ακολουθήσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του C70G την άφιξη της οποίας ο διεθνής Τύπος τοποθετεί στο τέλος της χρονιάς.

auto.in.gr