Η γιορτή της Μητέρας έφτασε! Το Πολιτιστικό Πάρκο σας περιμένει όλους, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου, για να ζήσετε ξεχωριστές, ολόφρεσκες περιπέτειες!
Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια διαφορετική περιπέτεια κάθε Σαββατοκύριακο! Η απασχόληση διαρκεί 1½ ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη της οικογένειας, οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μμ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου, κάθε απασχόληση περιλαμβάνει τις επόμενες Ενότητες Δράσεων που στοιχίζουν όλες μαζί μόλις 5 Ευρώ.

* Καθημερινή ζωή στο χωριό
* Περιβαλλοντική Δραστηριότητα
* Δράσεις στο Μουσείο
* Φροντίδα Μικρών Ζώων

Επίσης, μόνο με 2 € επιπλέον (προαιρετικά) τα παιδιά συμμετέχουν σε μία δραστηριότητα έκπληξη κάθε εβδομάδα.

* Καθημερινή Ζωή στο Χωριό
Επισκεφτείτε το Μαγικό Εργαστήρι Υφαντών και.. με τη βοήθεια της θεια Μερόπης της ..Ξακουστής Υφάντρας, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας Παραμύθι, και να κερδίσετε ένα Λεύκωμα με …Παραμυθολέξεις!

* Δράσεις στο Μουσείο
Μέσα στο Μουσείο του Πάρκου και κάτω από τον ίσκιο των καταπράσινων δέντρων του, θα παίξετε όλοι μαζί το παιχνίδι «Αναγνώρισε τη ..Δική σου Μαμά !!»

* Περιβαλλοντική Δράση
Θα επισκεφτείτε την Όμορφη Λίμνη του Πάρκου και θα βοηθήσετε τη μαμά Πάπια να βρει τα αυγουλάκια που έχει σκορπίσει έξω απ τη φωλιά της, ώστε να τα κλωσήσει και να γεννήσει μικρά χαριτωμένα παπάκια.

* Δραστηριότητα Έκπληξη
Στο Εργαστήρι του Πάρκου και, με τα ίδια σας τα χέρια, μπορείτε να παρασκευάσετε γλυκύτατα αφράτα Τρουφάκια για να τα δωρίσουμε στη μαμά!

Το Πολιτιστικού Πάρκου είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια. Εδώ μπορείτε να οργανώσετε το πικ-νικ σας είτε δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα και τα ψάρια είτε κοντά στη λίμνη με τις πάπιες ή να προμηθευτείτε τον καφέ σας, το κολατσιό σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε από το πωλητήριο. Τα παιδιά μπορούν να χαρούν μια βόλτα με το Tρενάκι τον «Τρεχάλα» με το μικρό αλογάκι τον Παρασκευά
ή τα πανέμορφα Retro Ποδήλατα ενώ οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν ένα από τα βιβλία της μεγάλης συλλογής της Ανοιχτής Βιβλιοθήκης. Ακόμα λειτουργεί ένα μαγαζάκι έργων τέχνης και χειροποίητων κοσμημάτων για τις «ιδιαίτερες» αγορές σας. Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι οι μικροί μας φίλοι μπορούν να φέρουν τα ποδήλατά τους και να περιπλανηθούν σε υπέροχες διαδρομές μέσα στο Πάρκο.

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 15 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ξεχωριστές αυτές Δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται από την Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης, Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
σε συνεργασία με το «Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας», που βρίσκεται εντός του «Πολιτιστικού Πάρκου», και είναι φτιαγμένο σαν ένα μικρό Γραφικό Χωριουδάκι.

Στην ιστοσελίδα του «Πολιτιστικού Πάρκου» www.politistikoparko.gr έχετε την ευκαιρία να δείτε εικόνες των εγκαταστάσεων του » Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας» και του Πάρκου που βρίσκονται σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τ.μ. μέσα στην φύση.
16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770
fax: (0030) 22990 – 47031
E-mail: welcome@politistikoparko.gr

Σημ. 1: Το »Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας» όπως και το «Πολιτιστικό Πάρκο» δέχεται καθημερινά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μιας και είναι προσβάσιμο γι’ αυτά, σε όλη του την έκταση.
Σημ. 2: Οι καλλιέργειες του Μουσείου (ελαιώνες, αμπελώνες, σιτοβολώνες κ.λ.π.) καθώς επίσης και ολόκληρου του Πάρκου, είναι φυσικά βιολογικές.
Αγορά εισιτηρίων (Συμμετοχή στις δραστηριότητες 5€ – Δραστηριότητα έκπληξη +2€)