Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Karel Abraham ως ιδιοκτήτη της ομάδας Cardion AB Motoracing Ducati αλλά και ως συνιδιοκτήτη (μαζί με τον πατέρα του) της πίστας του Brno στην Τσεχία.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνο αυτό. Μιλώντας μαζί μας, στο περιθώριο του Grand Prix της Jerez, προσκεκλημένοι της bwin χορηγού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, γνωρίσαμε ένα γελαστό αλλά πολύ αποφασισμένο «παιδί».

in.gr: Ποιος θα κερδίσει το σημερινό αγώνα;

«Εγώ !(γελώντας). Σοβαρά τώρα, είναι πολύ νωρίς ακόμα για μένα, πρέπει να γίνουν πράγματα ώστε να διεκδικήσω την πρωτιά”, απάντησε με αρκετά καλή διάθεση παρά την ένταση των στιγμών ο Karel Abraham και πρόσθεσε:

«Όλα θα εξαρτηθούν από τον καιρό. Αν βρέχει, μπορεί να κερδίσει και ο Valentino Rossi, παρά την κακή θέση που έχει στην εκκίνηση. Ο καιρός αλλάζει διαρκώς και είναι μία παράμετρος που δεν μπορούμε ούτε να αντιμετωπίσουμε ούτε να αλλάξουμε. Πρέπει απλώς να προσαρμοστούμε. Εάν δε βρέξει, στην κορυφή θα είναι ο Jorge Lorenzo και ο Dani Pedrosa».

in.gr: Πως νιώθεις, που είσαι τόσο νέος σε ηλικία (22 ετών) στην κατηγορία των MotoGP;

«Υπάρχουν και άλλοι νεαροί σε ηλικία αναβάτες, αλλά είναι όνειρο να τρέχεις στο ΜotoGP. Ήταν το όνειρό μου και έγινε πραγματικότητα»

in.gr: Ποιες είναι οι διαφορές που έχει η Ducati GP12 σε σχέση με την περσινή μοτοσικλέτα σου;

«Η GP12 δεν έχει μεγάλη διαφορά στην οδήγηση παρά το ότι είναι εντελώς διαφορετική τεχνικά από το μοντέλο που χρησιμοποιούσα πέρσι. Εντούτοις, εγώ δεν νιώθω αυτές τις αλλαγές στις πίστες. Βλέπετε ένα πράγμα, που με έχουν διδάξει είναι να προσαρμόζομαι γρήγορα, σχεδόν αυτόματα, στις μοτοσικλέτες που οδηγώ. Έτσι οι διαφορές δεν με ξενίζουν ούτε με επηρεάζουν.»

in.gr: Ποιος είναι ο ήρωας σου στο πρωτάθλημα MotoGP;

«Γεννήθηκα το 1990 και άρχισα να βλέπω αγώνες όταν ήμουν 6-7 ετών. Τότε υπήρχε μόνο ένας μεγάλος οδηγός, ο Valentino Rossi. Τα τελευταία χρόνια ήταν άτυχος, αλλά παραμένει ήρωας και όχι μόνο δικός μου. Το μέλλον του δεν μετράει τόσο, όσο το παρελθόν του. Εξάλλου, ποιος άλλος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής 9 φορές;».

Ο χρόνος της συνομιλίας μας τελειώνει όταν τον φωνάζουν να προετοιμαστεί για να «μπει» στον αγώνα. Ο νεαρός αναβάτης χαιρετά και απομακρύνεται τον VIP χώρο της bwin, φορώντας την φόρμα του «μαχητή» για διάκριση…

auto.in.gr