Εκπαιδευτικό Βιωματικό Πρόγραμμα, Τρύγος του Μελιού διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Πάρκο, από Δευτέρα 7 Μαΐου έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 από την Χρυσαλίδα την Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης.
Το δημοφιλέστατο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τρύγος Μελιού», εντάσσεται στα Διεθνώς Αναγνωρισμένα και Βραβευμένα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Πάρκο από 7 Μαΐου έως και 10 Ιουνίου 2012 για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η Χρυσαλίδα, (η Εταιρία δηλαδή Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης κ΄Ανάπτυξης Περιβαλλοντικής, Ιστορικής κ΄Πολιτιστικής Κληρονομιάς) σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προστασίας και Ανάδειξης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Αγαθών «Το Αλλοτινό», πρόγραμμα που επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 20.000 μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα καθώς και φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο.

Τα σπάνια μουσειακά εκθέματα ζωντανεύουν στα χέρια μικρών και μεγάλων, που μπορούν να δουλέψουν με αυτά και να μεταφερθούν σε άλλες εποχές.

Μοναδική εμπειρία για όλους η παρατήρηση της κοινωνίας των μελισσών σε γυάλινες κυψέλες, η εξοικείωση με το μοναδικό εξοπλισμό που έχει ο Μελισσοκόμος, αλλά και η χρήση των ιδιαίτερων εργαλείων του για την εξαγωγή μελιού.

Λόγω μεγάλης συμμετοχής σχολείων, διεξάγονται 2 προγράμματα καθημερινά διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών, δηλαδή για τις πρώτες ομάδες 9:30 πμ – 10:45 πμ και για τις δεύτερες 11:00 πμ – 12:15 μμ.

Επιλέξτε ένα από τα δύο προγράμματα και σπεύστε να κάνετε την κράτησή σας. Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.