Μία ημέρα ύστερα από την εντολή που έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Ελένη Ράικου να ασκήσει κακουργηματικές διώξεις εναντίον των κ.κ. Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Στυλιανού Στεφάνου, μέλους του Δ.Σ και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφου- υπευθύνου αθλητικού προγράμματος για την υπόθεση των δικαιωμάτων της κάλυψης των αγώνων του Champions League, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες όπως αναφέρει το tovima.gr στην πολυσέλιδη παραγγελία του εισαγγελέα τονίζεται ότι οι διώξεις εναντίον των στελεχών της ΕΡΤ πρέπει να ασκηθούν για τις κατηγορίες της απιστίας περί την υπηρεσία κατά συναυτουργία, με αντικείμενο μεγαλύτερο των 73.000 ευρώ (κακούργημα).

Διαβάστε εδώ τις υπόλοιπες πληροφορίες για τις διώξεις.

H ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Σχετικά με την παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγορίου Πεπόνη προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να ασκήσει δίωξη για την υπόθεση των δικαιωμάτων του Champions League της περιόδου 2012 έως 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ., το οποίο αποφάσισε ομόφωνα για την ανάληψη του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος, εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς τη δικαστική κρίση για την ουσία της υπόθεσης. Είναι, δε, πεπεισμένο ότι η περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης θα δώσει τη δυνατότητα για επιβεβαίωση της ορθής και χρηστής διαχείρισης των χρημάτων της εταιρείας που διετέθησαν για τη συγκεκριμένη αγορά. Επισημαίνεται ότι η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα των συγκεκριμένων αγώνων καταβάλλοντας 20% λιγότερα χρήματα από το αντίστοιχο ποσό που κατέβαλε η εταιρεία για την περίοδο 2009 έως 2012.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν έγκριτα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Πεπόνης ενήργησε απορρίπτοντας την πρόταση της αρμόδιας επίκουρης εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος κας Πόπης Παπανδρέου. Η κυρία Πόπη Παπανδρέου, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε πριν 5 περίπου μήνες και πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο».

* Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι επαναλαμβανόμενες αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του ημιτελικού του Champions League (Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου) από τη ΝΕΤ το βράδυ της Τετάρτης που έλεγαν ότι «H Δημόσια Τηλεόραση που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το Champions League επιστρέφει τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου προσφέροντας ελεύθερα και σε High Definition ένα υψηλό θέαμα όπως είναι το Champions League, η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ