Για 3ο συνεχόμενο έτος στο “Πολιτιστικό Πάρκο” διοργανώνεται για μαθητές σχολείων ηλικίας 2,5 ως 15 ετών ένα Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, από 16 Απριλίου έως 15 Ιουνίου.
Για 3ο συνεχόμενο έτος στο “Πολιτιστικό Πάρκο” διοργανώνεται για μαθητές σχολείων ηλικίας 2,5 ως 15 ετών ένα Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία της φύσης – γη, νερό, αέρας – για να ανακαλύψουν τις δυνάμεις τους, την πολυτιμότητά τους και πώς, μέσα από τη φροντίδα του περιβάλλοντος, μπορούμε να ζήσουμε όλοι καλύτερα.

Και φέτος λοιπόν η Χρυσαλίδα, η Εταιρεία δηλαδή Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό φορέα Προστασίας και Ανάδειξης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Αγαθών «ΤΟ ΑΛΛΟΤΙΝΟ», διοργανώνουν το Βιωματικό αυτό Πρόγραμμα και σας περιμένουν από 16 Απριλίου έως 15 Ιουνίου (..δόθηκε παράταση λόγω πρωτοφανούς συμμετοχής) να μορφοποιήσουμε Περιβαλλοντική Συνείδηση στα παιδιά..!

Γελώ, παίζω, ζουζουνίζω
-μια σταλιά είμαι σας θυμίζω-
ξέρω, λέτε πως γκρεμίζω μα άξαφνα
έναν άλλο, νέο κόσμο κτίζω.

Μου έχουν μάθει να ελπίζω,
την ψυχή να μην κοιμίζω όμως,
δε μυρίζω, δεν αγγίζω και,
με όσα γύρω μου αντικρύζω
όλο θέλω να δακρύζω.

Πώς σιχαίνομαι το γκρίζο..

Γι αυτό κι εγώ,
την καρδιά μου χρωματίζω,
δε φοβάμαι, δε λυγίζω,
τη ζωή μου δε ψευτίζω
κι ούτε αδιάφορα σφυρίζω,
για το μέλλον μου φροντίζω γιατί,
δε μπορεί..
Κάτι πιο όμορφο θα αξίζω!

Το Πρόγραμμα προτάθηκε για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Λόγω μεγάλης συμμετοχής σχολείων, διεξάγονται 2 προγράμματα καθημερινά διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών,δηλαδή για τις πρώτες ομάδες 9:30 πμ – 10:45 πμ και για τις δεύτερες 11:00 πμ – 12:15 μμ.

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι περιορισμένες.

Kόστος Συμμετοχής: 10€ για τα παιδιά και 7€ για τους ενήλικες
Για τη συμμετοχή ομάδων στην Βιωματική Δραστηριότητα, το κόστος είναι 8€ για τα παιδιά και 5€ για τους ενήλικες.
Στην ιστοσελίδα του «Πολιτιστικού Πάρκου» www.politistikoparko.gr, υπάρχουν εικόνες των εγκαταστάσεων του «Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας» και του Πάρκου,που βρίσκονται σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τμ μέσα στη φύση.

16ο χλμ προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990 – 47999 / 67999 / 67770

Σημ.1: Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, το «Πολιτιστικό Πάρκο» παροτρύνει τους εκπαιδευτικούς να φέρνουν και όσους άπορους μαθητές έχουν, καθώς το αντίτιμο γι αυτούς είναι μηδενικό.

Σημ. 2: Το »Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας» όπως και το «Πολιτιστικό Πάρκο» δέχεται καθημερινά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μιας και εδώ και χρόνια είναι προσβάσιμο γι’ αυτά σε όλη του την έκταση.

Σημ. 3: Οι καλλιέργειες του Μουσείου (ελαιώνες, αμπελώνες, σιτοβολώνες κ.λ.π.) όπως επίσης και ολόκληρου του Πάρκου, είναι φυσικά βιολογικές.