Στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης οργανώνονται εικαστικές Κυριακές (στις 22 και τις 29 Απριλίου) για οικογένειες, με δώρο εκπαιδευτικό υλικό (αφίσα και παιχνίδι τέχνης). Τα παιδιά, με την καθοδήγηση εικαστικού, εξερευνούν μαζί με τους γονείς τους τα έργα και τις κατασκευές της έκθεσης «Αν τα δέντρα μιλούσαν…» και ζωγραφίζουν ένα «ομαδικό» δάσος στο εργαστήριο του μουσείου. Επίσης, συζητούν για περιβαλλοντικά θέματα, παίζουν στη διαδραστική γωνιά και μαθαίνουν τεχνικές ζωγραφικής.
Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται μεταξύ 7 ευρώ (1 ενήλικος και 1 παιδί) και 12 ευρώ (γονείς και 2 παιδιά).

Εξάλλου, στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης οργανώνεται από τις 26 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου 2012 (ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή) το πρόγραμμα «Ζωγραφική μαζί με τους γονείς». Γονείς και παιδιά προσχολικής ηλικίας (2,5-4 ετών) βιώνουν μια κοινή εικαστική εμπειρία, πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής και επιστρατεύουν τη φαντασία τους, για να δημιουργήσουν, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του εργαστηρίου, το δικό τους έργο ζωγραφικής ή τη δική τους κατασκευή.
Το συνολικό κόστος συμμετοχής κυμαίνεται μεταξύ 110 ευρώ (1 ενήλικος και 1 παιδί) και 165 ευρώ (1 ενήλικος και 2 παιδιά).
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9 (προέκταση οδού Βουλής), Πλάκα
105 58 Αθήνα
Τηλ. (210) 3312621, 3312750