Οι συνδρομητές Cosmote μπορούν να ενημερώνονται όταν φτάνουν στο 80% της δωρεάν προπληρωμένης χρήσης του προγράμματός τους αποστέλλοντας μια φορά δωρεάν το μήνυμα 80 στο 1256 από το κινητό τους τηλέφωνο. Με το μήνυμα 1 στον ίδιο αριθμό μπορούν να ενημερωθούν για το τρέχον υπόλοιπο του προγράμματός τους. Τέλος, η Cosmote προσθέτει προγράμματα αγοράς επιπλέον χρόνου ομιλίας, SMS και ΜΒ για 10 ημέρες αντί 5 ευρώ, επίσης με την αποστολή δωρεάν μηνύματος στο 1256.

Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές προγραμμάτων συμβολαίου φωνής με την αποστολή του μηνύματος 30Λ δωρεάν στο 1256 ο συνδρομητής μπορεί να αγοράσει αντί χρέωσης 5 ευρώ στο λογαριασμό του 30 λεπτά ομιλίας προς όλους, διαθέσιμα επί 10 ημέρες.

Ομοίως, για την αγορά 60 SMS προς όλους, πρέπει να στείλει το μήνυμα 60SMS στο 1256. Για την αγορά 100 ΜΒ επιπλέον στο πρόγραμμα ομιλίας μπορεί να στείλει το μήνυμα 100ΜΒ στο 1256 στην ίδια τιμή (5 ευρώ, ή 5 λεπτά το ΜΒ όταν αξιοποιούνται όλα εντός δέκα ημερών). Οι συνδρομητές συμβολαίων ομιλίας στην Cosmote χρεώνονται 10,34 λεπτά για κάθε ΜΒ πάνω από την ενσωματωμένη χρήση στο πρόγραμμά τους, όταν δηλαδή ξεπερνούν αυτό το όριο. Με τα λεγόμενα Πακέτα Extra για Προγράμματα Φωνής, το κόστος μειώνεται κάτω από το μισό για την κίνηση data, υπό την προϋπόθεση ότι αξιοποιούνται όλα εντός 10 ημερών (προφανώς, εάν δεν αξιοποιήσετε το πακέτο, το ΜΒ θα σας κοστίσει ακριβότερα, αφού θα έχετε χρεωθεί για το σύνολο των προσφερόμενων ΜΒ).

Επίσης, στα προγράμματα δεδομένων δίνεται η δυνατότητα επιπλέον πακέτων κίνησης δεδομένων για τα προγράμματα δεδομένων Cosmote. Συγκεκριμένα, με χρέωση 5 ευρώ και για 10 ημέρες ο συνδρομητής μπορεί να αγοράσει 200ΜΒ στέλνοντας το μήνυμα 200ΜΒ στο 1256, δωρεάν (2,5 λεπτά το ΜΒ όταν αξιοποιούνται όλα εντός 10 ημερών από την ενεργοποίηση).

Ομοίως, με το μήνυμα 500ΜΒ στο 1256 αγοράζει 500 ΜΒ διαθέσιμα για 10 ημέρες με χρέωση 10 ευρώ (2 λεπτά το ΜΒ όταν αξιοποιούνται όλα στο δεκαήμερο).

Μέχρι τώρα, η Cosmote παρείχε στους συνδρομητές στα προγράμματα ομιλίας να εγγραφούν στην συνδρομητική υπηρεσία Internet on the Phone με χρέωση 5, 10 ή 15 ευρώ το μήνα για κίνηση 100, 300 ή 1GB αντίστοιχα. Υπάρχει επίσης η επιλογή του Internet Day Pass, με το οποίο όποιος θέλει πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό του για μια μέρα (και για κίνηση έως 20ΜΒ) μπορεί να μπει με χρέωση 1 ευρώ την ημέρα. Το Internet Day Pass είναι μια υπηρεσία προενεργοποιημένη σε όλους τους συνδρομητές Συμβολαίου, ΚαρτοΣυμβολαίου και Καρτοκινητής που δεν έχουν ενεργοποιημένο κάποιο πρόγραμμα ή πρόσθετη υπηρεσία που να παρέχει πρόσβαση στο Internet. Αυτό σημαίνει ότι όταν γίνεται πρόσβαση στο Ίντερνετ,  ο χρήστης δέχεται ένα SMS από την Cosmote με τον οποίο τον ενημερώνει για την χρέωση.

Με την ανακοίνωση των προγραμμάτων επιπλέον ΜΒ, οι χρήστες smartphone αποκτούν μια ακόμα επιλογή χωρίς εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία, με πολύ χαμηλότερες χρεώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τα αξιοποιούν επαρκώς εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Διαβάστε αναλυτικά στο tech.in.gr όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά με τα παρακάτω:

Συγκεντρώσαμε όλες τις προτάσεις της Cosmote για να δούμε πόσα ΜΒ κίνηση προβλέπονται σε κάθε περίπτωση και πόσο κοστίζουν. Επίσης, αναζητήσαμε και πήραμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον έλεγχο του λογαριασμού Cosmote, αφού η πρόσβαση στο Ίντερνετ από το κινητό, ευθύνεται συχνά για το λεγόμενο σοκ του λογαριασμού.

Το tech.in.gr συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον έλεγχο του λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου ή άλλες διαθέσιμες μεθόδους. Cosmote, Vodafone και Wind παρέχουν ενημέρωση online, για να ενεργοποιήσετε όμως την αντίστοιχη υπηρεσία, θα πρέπει να προσκομίσετε έγγραφα που πιστοποιούν την ταυτότητά σας.

In.gr Τεχνολογία