Ένα μικρό Τζακ Ράσελ τεριέ ξετρέλανε τους κινηματογραφόφιλους. Ο λόγος, φυσικά, για τον Άγκι της ταινίας The Artist. Ο Άγκι δεν είναι το μοναδικό ζώο που προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας: σκυλάκια, άλογα, ελέφαντες, μαϊμούδες, πιγκουίνοι έπαιξαν σε ταινίες και έκλεψαν την παράσταση.

Ο Άγκι είχε ενθουσιάσει το κοινό ήδη από τις Κάννες. Του δόθηκε μάλιστα και ειδικός Χρυσός Φοίνικας για την παρουσία του στην ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους. Ο Άγκι δεν είναι απλά ένα χαριτωμένο σκυλάκι στο The Artist. Έχει ρόλο και δίνει ερμηνεία. Πρόσφατα, μάλιστα, κέρδισε και Χρυσό Κολάρο.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Άγκι. Είναι και η Μπλάκι στο Hugo, η Ντόλτσε στο Young Adult, ο Σκέλετορ στο 50/50, ο Άρθουρ στους Πρωτάρηδες, ο Τζόι στο Άλογο του Πολέμου, η Τάι στο Νερό για Ελέφαντες, η Κρίσταλ σε τρεις (!) ταινίες και οι πιγκουίνοι του κυρίου Πόπερ.

Φυσικά, η Ακαδημία δεν κάνει ούτε λόγο για υποψηφιότητες για Όσκαρ (έστω σε μία ειδική κατηγορία).

Σύμφωνα με έναν χολιγουντιανό μύθο, στην πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1929, οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν κληθεί να ψηφίσουν, είχαν επιλέξει τον Ριν Τιν Τιν, το διάσημο γερμανικό ποιμενικό του βωβού σινεμά.

Ωστόσο, η Ακαδημία, θέλοντας να προωθήσει ένα πιο σοβαρό προφίλ έδωσε το χρυσό αγαλματάκι στον Εμίλ Τζένινγκς που φυσικά ήταν άνθρωπος.

Πιο κοντά στα Όσκαρ έχει βρεθεί μόνο ο Μπαρτ η Αρκούδα, σταρ ταινιών όπως το The Edge και Οι Θρύλοι του Πάθους που το 1998 παρουσίασε το Όσκαρ Ηχητικού Μοντάζ.

Και με τον Άγκι να αποσύρεται μετά την τελετή απονομής των φετινών Όσκαρ, περιμένουμε να δούμε για ποια τετράποδα-σταρ θα μιλάμε του χρόνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ