Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει κανένα δραματικό στοιχείο γύρω από τις επιστολές,  ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει κανένα δραματικό στοιχείο γύρω από τις επιστολές, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει ο σκόπελος των έγγραφων δεσμεύσεων ούτε κάποιο δραματικό στοιχείο γύρω από αυτό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής. «Εμείς προχωράμε, ως κυβέρνηση, να υλοποιήσουμε όποιες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει και να πετύχουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας» είπε.

Δεν υπάρχει ο σκόπελος των έγγραφων δεσμεύσεων ούτε κάποιο δραματικό στοιχείο γύρω από αυτό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής.

«Εμείς προχωράμε, ως κυβέρνηση, να υλοποιήσουμε όποιες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει και να πετύχουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας», είπε στο Ράδιο 9 ο κ. Καψής.

Ερωτηθείς για την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην Ευρώπη, σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα σημείωσε:

«Είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η λύση στα ζητήματα αυτά. Λοιπόν, είναι προφανές ότι και εμείς πρέπει να προχωράμε, παίρνοντας υπόψη μας τους πραγματικούς συσχετισμούς των δυνάμεων και τις διαφορετικές σκοπιμότητες που υπάρχουν.

»Όλα αυτά μην τα δραματοποιούμε παραπάνω από όσο χρειάζεται. Είναι υπαρκτά προβλήματα, είναι υπαρκτά ζητήματα. Να μην κινούμαστε νομίζοντας, ότι μπορούμε ενδεχομένως να επιβάλλουμε τους όρους μας. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, αλλά μην τα δραματοποιούμε πάνω από ένα σημείο.»

Σχετικά με τον ανασχηματισμό, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, «αλλά, όπως γνωρίζετε, ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού».

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών, ο κ. Καψής σημείωσε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία συμφωνία των κομμάτων και ο χρόνος της κυβέρνησης προσδιορίζεται από το έργο της».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος από την Ολομέλεια της Βουλής τόνισε λίγο νωρίτερα, ότι «οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου δεν θα γίνουν ‘Νενέκοι’, δίνοντας τις υπογραφές τους στο Eurogroup» και πως «τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο δεν θα ενδώσει».

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης, ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να τους κάνει τη χάρη να βγει από το ευρώ. Γι’ αυτό και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, θα πρέπει να καταλάβουν ότι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις στα συμφωνηθέντα απλώς δίνουν άλλοθι σε αυτούς τους ακραίους κύκλους» τονίζει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024