Την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί το απόγευμα της Πέμπτης (5.30) συγκέντρωση στο Πεδίον του ‘Αρεως και την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματποιήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί. και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα (17:00) έξω από τη Βουλή.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

  • H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
  • Ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μεταφοράς για 48 ώρες πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργεί 10-5.

Στον ILO ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ