Το ερώτημα «Πώς μετασχηματίζονται οι διαπροσωπικές σχέσεις στην εποχή των κοινωνικών δικτύων;» θα επιχειρήσουν να απαντήσουν επιστήμονες στις 18 Ιανουαρίου 2012 (19:00-21:00 Μικρή Σκηνή) στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφόρος Συγγρού 107-109).

Κύριοι ομιλητές σε αυτήν την εκδήλωση, ο Elias Aboujaoude: Διευθυντής Κλινικής Διαταραχών Ελέγχου της Παρόρμησης και Ιδεοψυχαναγκαστικών Διαταραχών, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ (ΗΠΑ) και ο Κώστας Γεμενετζής: Ιατρός Ψυχαναλυτής, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπαρξιακής Ψυχανάλυσης.

Οι επιστήμονες θα αναλύσουν τους τρόπους με τους οποίους συνδέονται οι άνθρωποι στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, και θα δείξουν πως επηρεάζουν και σε ποιο βαθμό οι διαδικτυακές μας σχέσεις τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και σχετιζόμαστε με τους άλλους στην καθημερινή μας ζωή εκτός Διαδικτύου, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά δίκτυα επιδρούν στη διαμόρφωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων.

Ο κύκλος «Το ιδιωτικό και το δημόσιο στο Διαδίκτυο» επιχειρεί να διερευνήσει πώς τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να αποδίδουμε στο Ίντερνετ τα χαρακτηριστικά του δημόσιου χώρου.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, εντούτοις λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για τις ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν την εκδήλωση.  

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.sgt.gr

In.gr Τεχνολογία