Ο ινδικός όμιλος Mahindra και Τούρκοι επενδυτές φέρονται να μπαίνουν στη λίστα διεκδικητών της Saab όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στους διαχειριστές της τύχης της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με αυτές, η Mahindra, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής SUV στην Ινδία ήδη προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους διαχειριστές της Saab με την προοπτική να υποβάλλει πρόταση για την εξαγορά είτε του συνόλου της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας είτε τμημάτων της.

Όσον αφορά το τουρκικό ενδιαφέρον, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι μια τοπική φίρμα ενδιαφέρεται να επενδύσει στη Saab έχοντας μάλιστα τη στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης η οποία προσανατολίζεται στην απόκτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας ή μέρους των δραστηριοτήτων της στο πλαίσιο του στόχου να αποκτήσει η χώρα μια δική της φίρμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν άνθρωποι με γνώση του ζητήματος.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση ούτε από την πλευρά της Saab και τους δύο διαχειριστές της, Hans Bergqvist και Anne-Marie Pouteaux, αλλά ούτε και από τους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους για τη σουηδική φίρμα σε σχέση με το ζήτημα.

auto.in.gr