Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τον μέχρι στιγμής απολογισμό από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή της Μεσίνας στην Σικελία. Το μένος των υδάτων, προκάλεσε ζημιές και σε πολλές περιπτώσεις την κατάρρευση σπιτιών που βρίσκονται στην περιοχή Σαπονάρα, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Μεσίνα.

Ένα παιδί δέκα ετών που βρισκόταν μέσα στο σπίτι με την μητέρα του, και ένας νέος 25 ετών με τον πατέρα του, 50 ετών, είναι μεταξύ των θυμάτων. Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας, συνεχίζουν να σκάβουν αδιάκοπα -με ειδικά μηχανήματα, αλλά και μόνο με τα χέρια τους- για να βρουν επιζώντες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν μια νεαρή γυναίκα 24 ετών, που βρισκόταν μέσα σε διαμέρισμα της Σαπονάρα, εγκλωβισμένη, με την λάσπη να της φθάνει μέχρι το λαιμό.

Αιτία της καταστροφής είναι οι συνεχείς βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την αποκόλληση ενός τμήματος της πλαγιάς του κοντινού βουνού. Και σε άλλες περιοχές της Σικελίας, όπως στην κωμόπολη Μπαρτσελόνα και Μιλάτσο, έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι και ποτάμια, προκαλώντας την κατάρρευση γέφυρας και καθιστώντας αναγκαία τη μερική εκκένωση του τοπικού νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ, το κύμα κακοκαιρίας επεκτείνεται σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της νότιας Ιταλίας (Καλαβρία, Απουλία, Σαρδηνία) και οι τοπικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, βγαίνοντας από τα σπίτι τους μόνο εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ