Σεισμική δόνηση ισχύος 5,7 βαθμών Ρίχτερ χτύπησε την ανατολική Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας την κατάρρευση 18 κτιρίων.  Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια ξενοδοχείου.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο δίνει εστιακό βάθος 4,8 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο βρίσκεται 16 χλμ. νότια του Βαν, όπου πριν από λίγες εβδομάδες ισχυρότατος σεισμός είχε κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους. {{{ map }}}

Τα κτίρια που έπεσαν είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές ήδη από τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, και δεν είναι εξακριβωμένο πόσοι μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπιά τους. Το ξενοδοχείο που κατέρρευσε, ύψους έξι ορόφων, χρησίμευε ως χώρος διαμονής δημοσιογράφων και εθελοντών.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πως τουλάχιστον έντεκα άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά και πως συνεργεία διάσωσης έχουν σταλεί στην περιοχή από την Άγκυρα και άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως ήταν φυσικό, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.400 μετασεισμοί από το σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, που είχε ισοπεδώσει τουλάχιστον 2.000 κτίρια και είχε καταστήσει άλλα 3.700 σπίτια ακατάλληλα για διαμονή.

Αρκετοί από τους κατοίκους προτιμούν, εξαιτίας του φόβου, να υπομείνουν το τσουχτερό κρύο και να κοιμηθούν στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ