Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δύο-τρία χρόνια θα βγει η Ευρωζώνη από την κρίση, λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Σε δύο-τρία χρόνια θα βγει η Ευρωζώνη από την κρίση, λέει ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήσε η κρίση χρέους στην Eυρωζώνη θα ρυθμιστούν σε δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε το Σάββατο, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ. Τα κρατικά ομόλογα που «επί δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες» αντιπροσώπευαν τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία χωρίς κίνδυνο, «θα μπορούσαν να απωλέσουν αυτή τη θέση, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες χώρες επίσης», σημείωσε.

Τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήσε η κρίση χρέους στην Eυρωζώνη θα ρυθμιστούν σε δύο με τρία χρόνια, εκτίμησε το Σάββατο, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αφήνει να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπροστά της μακρύ δρόμο μέχρι να βγει από την κρίση, ακόμη και μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύω ότι τα ευρωπαϊκά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και θα ρυθμιστούν στα επόμενα δύο με τρία χρόνια», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ μιλώντας σε ένα συνέδριο στο πανεπιστήμιο Τσινγκχούα του Πεκίνου.

«Όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα προβλήματα αυτού του κόσμου θα εξαφανιστούν», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΕΤΧΣ εκτίμησε εξάλλου ότι τα κρατικά ομόλογα που «επί δεκαετίες ή ακόμη και αιώνες» αντιπροσώπευαν τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία χωρίς κίνδυνο «θα μπορούσαν να απωλέσουν αυτή τη θέση, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες χώρες επίσης».

Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι βρίσκεται στην Κίνα για να συνομιλήσει με «πιθανούς επενδυτές» και να πληροφορηθεί τις απόψεις τους για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και έκανε λόγο για «παραγωγικές» και «φιλικές» συνομιλίες που είχε την Παρασκευή με Κινέζους αξιωματούχους.

Ακόμα, δήλωσε ότι το Ταμείο θα μπορούσε να εκδώσει χρεόγραφα σε όποιο νόμισμα θέλει και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να εκδοθούν ομόλογα σε γουάν, εάν το θέλει το Πεκίνο.

Στήριξη από το Τόκιο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε ότι θα ήθελε να δει να εντείνονται οι
προσπάθειες στην Ευρώπη «να καθησυχαστούν οι ανησυχίες για την κρίση με τη δημιουργία μιας ισχυρότερης και πιο λεπτομερούς προσέγγισης».

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, παραμένει ανήσυχη για την πιθανή μετάδοση της κρίσης. «Αυτή η φωτιά δεν βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του ποταμού. Αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα εξαπλωθεί
στην Ασία ή στην παγκόσμια οικονομία», είπε.

Η Ιαπωνία διακρατεί πάνω από το 20% των ομολόγων ύψους 10 δισ. δολαρίων που έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024