Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
...και γίνονται αόρατα!

…και γίνονται αόρατα!

Το καθάρισμα των τζαμιών είναι μια διαδικασία που απαιτεί ελάχιστο χρόνο και πραγματικά αλλάζει την εικόνα του σπιτιού. Με καθαριστικά σπρέι, κουβά και νερό, ακόμα και εφημερίδα, τα τζάμια μπορούν αστράψουν με τις σωστές κινήσεις.

Το καθάρισμα των τζαμιών είναι μια διαδικασία που απαιτεί ελάχιστο χρόνο και πραγματικά αλλάζει την εικόνα του σπιτιού. Με καθαριστικά σπρέι, κουβά και νερό, ακόμα και εφημερίδα, τα τζάμια μπορούν αστράψουν με τις σωστές κινήσεις.

Με καθαριστικά
Η πιο διαδεδομένη λύση στο καθάρισμα των παραθύρων είναι βέβαια τα ειδικά υγρά καθαριστικά. Με ένα απλό καθαρό πανί και κάποιο καθαριστικό σπρέι μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην ανάγκη, και για μεγάλες επιφάνειες όπου δεν μπορείτε να καθαρίσετε με το χέρι, μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα με εργαλεία το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες καθαριστές. Εναλλακτικά, αν μπορέσετε να προσαρμόσετε ένα καθαρό πανί σε μια σκούπα μπορείτε να πετύχετε το στόχο σας χωρίς επιπλέον κόστος. Αν όμως θέλετε να καθαρίσετε σε βάθος τα τζάμια, δίνοντάς τους την απαραίτητη γυαλάδα, μάλλον θα πρέπει να καταφύγετε σε «παραδοσιακές» μεθόδους.

Με κουβά και σφουγγάρι
Το πρώτο βήμα είναι να ρίξετε ένα καπάκι αμμωνία ή τέσσερις με έξι κουταλιές της σούπας υγρού σαπουνιού σε ένα κουβά νερό. Ανακινήστε το μείγμα αρκετά ώστε το καθαριστικό να ενωθεί με το νερό και στη συνέχεια, πάρτε ένα σφουγγάρι και βουτήξτε το απαλά ώστε να απορροφήσει ικανοποιητική ποσότητα νερού χωρίς να «ποτίσει». Καθαρίστε την επιφάνεια του τζαμιού με το σφουγγάρι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πλάγια και της γωνίες, κοντά δηλαδή στα κουφώματα, όπου συνήθως μαζεύεται η σκόνη και η γλίτσα. Αφού καθαρίσετε προσεκτικά, βουτήξτε ένα πανάκι σε κουβά γεμάτο με καθαρό νερό και πιέστε το απαλά στην επιφάνεια του παραθύρου ξεκινώντας από πάνω και κατεβαίνοντας κάθετα. Καθαρίστε το νερό με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και επαναλάβετε τη διαδικασία φτάνοντας λίγα εκατοστά από το κάτω μέρος του παραθύρου. Όταν έχετε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σκουπίστε το νερό στο κάτω μέρος του παραθύρου με μια στεγνή πετσέτα για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία

Εναλλακτικές λύσεις
Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε την «περπατημένη» οδό στο καθάρισμα των παραθύρων, υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις που προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η πιο διαδεδομένη συμβουλή είναι η χρήση της εφημερίδας αντί για καθαριστικό πανί. Τρίψτε την επιφάνεια του παραθύρου με ασπρόμαυρες –προσοχή, όχι έγχρωμες ή ιλουστρασιόν- σελίδες εφημερίδας για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα καφέ, τα οποία χαρακτηρίζονται από μεγάλη απορροφητικότητα. Μια καλή λύση επίσης, αν δεν διαθέτετε καθαριστικό ή δεν συμπαθείτε τα χημικά προϊόντα, είναι να ρίξετε ξύδι στο νερό και να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για καθάρισμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να «δανειστείτε» νερό από αυτό που υπάρχει στο αυτοκίνητο για το καθάρισμα του παρμπρίζ, το οποίο αποτελεί μείγμα νερού με καθαριστικό. Τέλος, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με άλατα ή το νερό βρύσης δεν είναι καθαρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποσταγμένο νερό –όπως αυτό που χρησιμοποιείται για σιδέρωμα- λύνοντας μόνιμα το πρόβλημα.

Οι σίτες των παραθύρων
Το καθάρισμα των τζαμιών μένει «μισό» αν οι σίτες των παραθύρων δεν είναι εξίσου καθαρές. Λεκέδες όταν βρέχει, μειωμένος φωτισμός και άλλα μικροπροβλήματα μπορούν να λυθούν με ένα καλό καθάρισμα. Το πρώτο βήμα είναι να βγάλετε τη σίτα από το παράθυρο και να τη «ξαπλώσετε» σε μια παλιά πετσέτα. Στη συνέχεια, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας καθαριστικό υγρό της επιλογής σας σε δύο λίτρα περίπου νερό και ανακαινίστε το μείγμα. Χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα ή ένα καθαριστικό πανάκι τρίψτε τη σίτα με το καθαριστικό μείγμα, δίνοντας έμφαση στις γωνίες και στα σημεία όπου βλέπετε ότι έχει συσσωρευτεί σκόνη και βρωμιά. Σηκώστε τη σίτα και ξεπλύνετέ την ρίχνοντας άφθονο νερό και στη συνέχεια ανακινείστε την και αφήστε τη να στεγνώσει πλήρως πριν την τοποθετήσετε ξανά στο παράθυρο. Τέλος, σε τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σκούπα, καθαρίστε τη σκόνη, προκειμένου να διατηρείται η σίτα καθαρή.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024