Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίωρη «εισβολή» ιδιοκτητών ταξί στο υπουργείο Μεταφορών

Δίωρη «εισβολή» ιδιοκτητών ταξί στο υπουργείο Μεταφορών

Στο γραφείο του γγ του υπουργείου Μεταφορών εισέβαλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Ευθ.Λυμπερόπουλος με ομάδα αυτοκινητιστών, ζητώντας να συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Στο γραφείο του γγ του υπουργείου Μεταφορών εισέβαλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Ευθ.Λυμπερόπουλος με ομάδα αυτοκινητιστών, ζητώντας να συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

Συνάντηση τελικώς δεν έγινε, καθώς ο υπουργός ήταν απών και η κατάληψη «έσπασε» δύο ώρες αργότερα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λυμπερόπουλος, αφού ανακοίνωσε ότι η επόμενη κινητοποίηση των αυτοκινητιστών θα γίνει στο Mega, σημείωσε ότι οι ταξιτζήδες έγιναν «αναγκαστικά βίαιοι», καταλαμβάνοντας το γραφείο του γενικού γραμματέα, «μετά την κοροϊδία της 5ης Αυγούστου», καθώς, όπως υποστηρίζουν, τους υπεσχέθη διάλογος, που δεν έγινε, όμως, ποτέ.

Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι το υπουργείο χρησιμοποιεί την τρόικα ως πρόσχημα για να περάσει τις δικές του αλλαγές, τόνισε ότι «το παιχνίδι τελείωσε» και ανακοίνωσε κοινές κινητοποιήσεις την άλλη εβδομάδα με τους ιδιοκτήτες φορτηγών.

«Εύχομαι ο υπουργός να μην μας πάρει στο λαιμό του» είπε και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών αφαιρεί την περιουσία των ταξιτζήδων.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών, κατηγορώντας τον ότι κοροϊδεύει τους αυτοκινητιστές, όταν τους ταυτίζει με την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Συνεργάτες του κ.Ραγκούση απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσαν: «Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, άρα και των ταξί και φορτηγών, είναι μία βασική διαρθρωτική αλλαγή που πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί αν θέλουμε η Ελλάδα να βγει από την ύφεση, αν θέλουμε η Ελλάδα να σταματήσει να δίνει την εικόνα μιας χώρας που άλλα λέει, άλλα εννοεί και τελικά άλλα πράττει. Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα προχωρήσει κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

Ήδη από την Τετάρτη, οπότε ανακοινώθηκε το νέο νομοσχέδιο, οι αυτοκινητιστές δήλωσαν ότι το απορρίπτουν «από την αρχή ως το τέλος».

Παράλληλα, ζήτησαν την επαναφορά του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Γ.Ραγκούση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024