Οι τεχνικοί της αλυσίδας Multirama μας έδωσαν 10+1 χρήσιμες συμβουλές για την αγορά μαθητικού υπολογιστή: σε τι πρέπει να επενδύσετε άμεσα, τι μπορείτε να αναβαθμίσετε αργότερα, ποιες θύρες και ποια χαρακτηριστικά θα σας χρειαστούν.

10+1 Μικρές συμβουλές

 1. Αγοράστε αυτό που θέλετε όταν το χρειάζεστε. Μην περιμένετε διαρκώς να βγει κάτι καινούργιο ή να πέσουν οι τιμές γιατί έτσι θα μπείτε σε έναν φαύλο κύκλο και δεν θα μπορέσετε να κάνετε τη δουλειά σας.
 2. Αγοράστε αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Μην ξοδεύετε χρήματα για χαρακτηριστικά και δυνατότητες που είναι πέρα από τις ανάγκες σας.
 3. Σκεφθείτε την αναβάθμιση και ρωτήστε λεπτομέρειες πριν την αγορά. Στα desktop PC επενδύστε σε μνήμη και κάρτα γραφικών ώστε οι επιδόσεις να είναι ικανοποιητικές και αφήστε για το μέλλον την αναβάθμιση επεξεργαστή, δίσκου και motherboard.
 4. Υπάρχουν δυνατότητες αναβάθμισης και στα notebook. Δίσκος, μνήμη και επεξεργαστής είναι τα σημεία που μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε.
 5. Θυσιάστε επιδόσεις ή εξοπλισμό εάν πρόκειται να κερδίσετε σε λειτουργικότητα. Ένα σύστημα με το οποίο ασχολείστε κάθε μέρα θα πρέπει να είναι άνετο και ευχάριστο στη χρήση.
 6. Επιλέξτε καλό πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η πολύωρη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, οπότε μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα από κάτι που μπορεί να επηρεάσει άμεσα την υγεία σας.
 7. Προτιμήστε μεγάλη οθόνη (20″-21″ κατ’ ελάχιστο) με υψηλή ανάλυση, τουλάχιστον 1600×1200. Θα δουλεύετε πιο άνετα και θα απολαμβάνετε ταινίες και παιχνίδια.
 8. Συνδέστε το notebook ή το desktop PC σας με την ψηφιακή σας τηλεόραση μέσω HDMI και απολαύστε ταινίες και παιχνίδια στη μεγάλη οθόνη.
 9. Μην ξεχάσετε τον εκτυπωτή! Προτιμήστε μοντέλα «όλα-σε-ένα» που ενσωματώνουν scanner και αντιγραφικό. Θα βρείτε επίσης ασύρματα μοντέλα για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.
 10. Θα χρειαστείτε απαραίτητα Internet. Προτιμήστε ασύρματο modem/router και εφοδιάστε το desktop PC σας με αντίστοιχο Wi-Fi stick (τα laptop υποστηρίζουν Wi-Fi) ώστε να μην είστε υποχρεωμένοι να έχετε τον υπολογιστή σας κοντά στην πρίζα του τηλεφώνου.
 11. Εξετάστε το ενδεχόμενο αγοράς ενός «all-in-one» PC. Συνδυάζει τα προτερήματα των desktop PC και των laptop, αφού σε μία συσκευή (ουσιαστικά μία μεγάλη οθόνη) περιλαμβάνει έναν πλήρη υπολογιστή.

In.gr Τεχνολογία