Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι δικογραφίες για τον δεύτερο κύκλο πειθαρχικών διώξεων

Οι δικογραφίες για τον δεύτερο κύκλο πειθαρχικών διώξεων

Μετά το νέο κύμα πειθαρχικών διώξεων που έγιναν την Πέμπτη για την υπόθεση με τα στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την Παρασκευή ήρθαν στο φως και τα κατηγορητήρια στα οποία υπάρχουν αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα σε προέδρους, αφανείς ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, ακόμη και οργανωμένους φιλάθλους...

Μετά το νέο κύμα πειθαρχικών διώξεων που έγιναν την Πέμπτη για την υπόθεση με τα στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την Παρασκευή ήρθαν στο φως και τα κατηγορητήρια στα οποία υπάρχουν αποκαλυπτικοί διάλογοι ανάμεσα σε προέδρους, αφανείς ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, ακόμη και οργανωμένους φιλάθλους…

Όπως προκύπτει από το πόρισμα των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων βασικός πρωταγωνιστής υπήρξε, όπως και στις πρώτες διώξεις, ο πρόεδρος της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος ήδη κρατείται στις φυλακές Τρικάλων, ενώ εμπλέκονται και νέα πρόσωπα όπως ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο επιχειρηματίας Ηρακλής Νυχτάρης, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ιωνικός Χρήστος Κανελλάκης και ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Θανάσης Σάμιος.

Ηλιούπολη-Λεβαδειακός

Βάσει της δικογραφίας αποκαλύπτεται πώς ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη και στη συνέχεια επικοινώνησε με παίκτη της ομάδας του και συζήτησαν για το πως θα στηθεί το ματς προκειμένου να το παίξουν στο στοίχημα, ενώ ενδεικτική είναι και η εμπλοκή των οργανωμένων οπαδών της Ηλιούπολης (Rebels) που ανέλαβαν να προετοιμάσουν τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας για την… επερχόμενη ήττα.

Αναλυτικά, στη δικογραφία αναφέρονται τα εξής:

«Στις 14 Μαρτίου, δηλαδή ακριβώς μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι, ο Τσακογιάννης και ο Κομπότης συναντιούνται στην Λιβαδειά. Δύο μέρες αργότερα, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με άγνωστο άτομο ονόματι «Βαγγέλης» και συζητάνε συνθηματικά για στήσιμο του αγώνα.

Στις 17 Μαρτίου, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Νικολόπουλο, παίκτη της Ηλιούπολης τότε, και αναφέρουν συνθηματικά ότι στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός θα «κερδίσουν» οι ποδοσφαιριστές χρήματα. Λένε ότι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τι αποτέλεσμα θα έρθει ακριβώς, αλλά πιθανότατα θα είναι ανατροπή, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο θα κερδίζει η πρώτη ομάδα και στο δεύτερο θα κερδίσει η δεύτερη ομάδα. Μάλιστα, ο Νικολόπουλος του λέει να του δώσει κάποιον κωδικό για να στοιχηματίσει ο Τσακογιάννης για λογαριασμό του, όπως νομίζει.

Την 18-03-2011, σε νεότερη επικοινωνία που έχουν, συζητούν πώς να προετοιμάσουν τους παίκτες κατά πρώτο λόγο και τους φιλάθλους κατά δεύτερο λόγο, μέσω των οργανωμένων φιλάθλων της Ηλιούπολης, τους Rebels, ότι θα χάσουν τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο Νικολόπουλος λέει ότι έχει ενημερώσει τους παίκτες να μην παίξουν με τον Λεβαδειακό, αλλά τους τόνισε να μην παίξουν οι ίδιοι στοίχημα γιατί θα μαθευτεί. Αναφέρει ότι χρήματα θα πάρουν μετά τον αγώνα. Ο Τσακογιάννης λέει ότι μίλησε με τους Rebels και τους ενημέρωσε ότι θα χάσει τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Την ίδια μέρα, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με άτομο ονόματι «Λευτέρης»και του αναφέρει για κάποιον αγώνα ότι μπορεί να βάλει να αγωνιστεί κάποιος τιμωρημένος παίκτης, να κερδίσει τον αγώνα αλλά να τον χάσει στα χαρτιά. Στην συνέχεια, επικοινωνεί με άτομο ονόματι «Μάκης» και του λέει ότι με τον Λεβαδειακό πρέπει να προσέξει με το στοίχημα, γιατί είναι όλα πιθανά και υπάρχει περίπτωση να κερδίσουν τον αγώνα αλλά να τον χάσουν στα χαρτιά και έτσι «να πέσουν στην παγίδα τα κορόιδα».

Στις 19 Μαρτίου, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Νικολόπουλο και του λέει ότι στον επόμενο αγώνα θα βοηθήσουν τον Κομπότη με το να του δώσουν το μεταξύ τους αγώνα. Ο Τσακογιάννης του λέει να είναι προσεκτικός με το στοίχημα, για να μην εκτεθούν. Ο Νικολόπουλος του λέει να στοιχηματίσει μέσω κωδικού τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για λογαριασμό του.

Μια μέρα πριν το ματς, στις 20 Μαρτίου, σε επικοινωνία που έχει ο Τσακογιάννης με τον Χάλκο αναφέρει ότι έχει τη διάθεση να βοηθήσει τον Κομπότη στον μεταξύ τους αγώνα, αλλά πρέπει ο Κομπότης να κάνει ό,τι του πει ο Τσακογιάννης, προφανώς για να αποκομίσει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το στοίχημα.

Την ημέρα της αναμέτρησης, ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Νικολόπουλο και του λέει ότι πρέπει στο πρώτο ημίχρονο να κερδίζουν τον Λεβαδειακό και στο 2ο να χάσουν.

Λίγο αργότερα επικοινωνεί με τον Αρφάνη Ιωάννη και του λέει να δηλώσει στην 18αδα τον ποδοσφαιριστή Κρητικό, ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα να αγωνισθεί, σε περίπτωση που χρειαστεί η Ηλιούπολη να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Αυτό που προκύπτει από τις σχετικές συνομιλίες του Τσακογιάννη είναι ότι είχε συμφωνήσει με τον Κομπότη να του δώσει το παιχνίδι, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει πως θα στοιχηματίσει στο live στοίχημα, ανάλογα με τις αποδόσεις που θα προέκυπταν.

Κατά τη διάρκεια του 2ου ημιχρόνου του αγώνα ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Χάλκο και του λέει να πει διακριτικά (επειδή έχει τηλεοπτική μετάδοση) του Νικολόπουλου ή του τερματοφύλακα Μαραμά να δεχτεί η Ηλιούπολη άλλα δύο γκολ. Ακολουθούν κι άλλες συνομιλίες με τον Χάλκο και τον Τσακογιάννη, ο οποίος προφανώς χρησιμοποιώντας laptop στοιχηματίζει ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Αργότερα, ο Νικολόπουλος αναφέρει ότι οι παίκτες της Ηλιούπολης, Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος και Θάνος Αναστάσιος, στοιχημάτισαν χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, αφού έμαθαν ότι θα έχανε η ομάδα τους σίγουρα.

Ηλιούπολη-ΟΦΗ

Εξίσου αποκαλυπτική είναι η δικογραφία και για την αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Ηλιόπουλη. Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας Ηρακλής Νύχταρης είναι «ο αφανής ιδιοκτήτης» της κρητικής ΠΑΕ και σε συνεργασία με τον Τσακογιάννη κατηγορούνται ότι «έστησαν» το μεταξύ τους παιχνίδι. Μάλιστα, ο Τσακογιάννης φέρεται να έχει κάνει αρκετές επαφές με διάφορα άτομα προκειμένου να βρει τρόπο για να στήσει το ματς σε βάρος του ΟΦΗ. Τελικά όπως αναφέρει η δικογραφία ο Νύχταρης δωροδόκησε τον Τσακογιάννη για να χάσει η Ηλιούπολη…

Αναλυτικά, στη δικογραφία αναφέρονται τα εξής:

«Την 17-04-2011 και περί ώρα 15:00 διεξήχθη ο αγώνας Γ.Σ. HΛIOYΠOΛHΣ-Π.A.E. O.Φ.H., με σκορ 1-2 υπέρ του O.Φ.H.. O TΣAKOΓIANNHΣ έχει πολλές επικοινωνίες με διάφορα άτομα, προκειμένου να εξασφαλίσει ‘‘εξωαγωνιστικά’’ τη νίκη της ομάδας του σε βάρος του OΦH. Ωστόσο, προέκυψε ότι ο NYXTAPHΣ Hρακλής, ο οποίος είναι αφανής Πρόεδρος της ομάδας του O.Φ.H. δωροδόκησε με απροσδιόριστο χρηματικό ποσό, προκειμένου να χάσει η HΛIOYΠOΛH.

Ειδικότερα:

Την 13-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον ΠAΠAΔOΠOYΛO Iωάννη και αναφέρουν ότι ο Διαιτητής του αγώνα HΛIOYΠOΛH-OΦH θα είναι ο ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος και είναι αυτός που τους είχε βοηθήσει να έρθουν ισόπαλοι με τον ΘPAΣYMBOYΛO.

Την 14-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον Διαιτητή ο οποίος θέλει τη βοήθεια του TΣAKOΓIANNH γιατί έχει πειθαρχικά προβλήματα με τους Πίνακες. O Δ. του λέει ότι αν τον βοηθήσει, θα έχει έναν ‘‘στρατιώτη’’ στη διαιτησία. Mάλιστα του λέει ότι μίλησε ήδη με τον ΠΛΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Δημήτριο ο οποίος είναι Bοηθός Διαιτητή στον αγώνα HΛIOYΠOΛH-OΦH και του ζήτησε να βοηθήσει «έξυπνα» την HΛIOYΠOΛH. O TΣAKOΓIANNHΣ του λέει θα κάνει ό,τι μπορεί.

Την 17-04-2011 επικοινωνεί με άγνωστο άτομο ονόματι «ΓIANNH», χρήστη της υπ’ αριθμ. 6974-66…. τηλεφωνικής σύνδεσης και του ζητάει να μιλήσει με τον Bοηθό Διαιτητή ΣΓΑΤΖΟ Γεώργιο, για να τους βοηθήσει στον αγώνα με τον O.Φ.H.

Την 13-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον NYKTAPH Hρακλή, αφανή ιδιοκτήτη της Π.A.E. O.Φ.H., ο οποίος του λέει ότι σε περίπτωση που δεν πάρει αδειοδότηση ο O.Φ.H., θα το δώσει το παιχνίδι ο NYXTAPHΣ. Θα μάθουν σίγουρα μέχρι τον αγώνα. O NYXTAPHΣ λέει ότι θα έρθουν στην Aθήνα φίλαθλοι του O.Φ.H., αλλά ο TΣAKOΓIANNHΣ του λέει ότι θέλει να πάρει τον αγώνα και γι’ αυτό δε θα αφήσει φιλάθλους του O.Φ.H. να μπουν στο γήπεδό του. Tο ίδιο θέμα συζητούν και σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την 14-04-2011. Kανονίζουν να συναντηθούν από κοντά για να μη μιλάνε από το τηλέφωνο. Γίνεται μνεία ότι, για το ραντεβού τους ανέφεραν να βρεθούν στο κατάστημα του ZAMANH Nικόλαου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχουν μετά το ραντεβού τους ο NYXTAPHΣ αναφέρει ότι τα πενήντα χιλιάδες (50.000) θα του τα δώσει αύριο και τα υπόλοιπα αργότερα. Σε συνομιλία που έχουν την 15-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ του λέει ότι τα χρήματα τα θέλει πριν τον αγώνα. Tα ίδια αναφέρει ο TΣAKOΓIANNHΣ σε επικοινωνία που έχει με τον AΔAMAKH Bασίλειο. Aπό τις σχετικές συνομιλίες προκύπτει ότι, ο TΣAKOΓIANNHΣ «πούλησε» το παιχνίδι με τον O.Φ.H. αντί απροσδιόριστου χρηματικού ποσού.

Την ημέρα του αγώνα και πριν την έναρξή του, ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με άγνωστα άτομα ονόματι «ΓIANNHΣ» και «MAPIOΣ» και αναφέρουν για την παράδοση των χρημάτων, τα οποία αποκαλούν συνθηματική ‘‘ψάρια’’.

Την 15-04-2011 ο TΣAKOΓIANNHΣ επικοινωνεί με τον προπονητή του Ε.Γ., ο οποίος του προτείνει να βρέξουν εσκεμμένα το γήπεδο το πρωί της ημέρας του αγώνα, επειδή ο O.Φ.H. είναι γρήγορη ομάδα, ενώ η HΛIOYΠOΛH έχει πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι. Aργότερα επικοινωνεί με τον προπονητή ΠANTEΛH Nικόλαο, ο οποίος του λέει ότι, θα μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή του O.Φ.H. ΚΙΑΣΣΟ Κωνσταντίνο, προκειμένου να του πει πως ακριβώς θα παίξει ο O.Φ.H».

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηλιούπολη

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικογραφία ο Τσακογιάννης επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιωνικός Χρήστο Κανελλάκη, ο οποίος του είπε ότι είχε πρόσβαση στον ΠΑΣ Γιάννενα μέσω ενός «Βαγγέλη», μέλος της ομάδας από την Ηπειρο, ενώ ισχυρίστηκε πως μπορεί να πλησιάσει και τους ποδοσφαιριστές Κώτσιο και Σκούφαλη του ΠΑΣ.

Αναλυτικά, στη δικογραφία αναφέρονται τα εξής:

«Την 20-03-2011 ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Χρήστο Κανελλάκη, ο οποίος του λέει ότι έχει μιλήσει με άτομο ονόματι «Βαγγέλης», μέλος του ΠΑΣ Γιάννενα για να κερδίσει από τον αγώνα Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννενα έστω και ένα βαθμό.

Ο Κανελλάκης λέει ότι μπορεί να το κανονίσει εύκολα, γιατί έχει ξανακάνει στο παρελθόν δουλειά μαζί, ενώ μπορεί εύκολα και να πλησιάσει τους παίκτες Κώτσιο, Σκούφαλη κι άλλους, ενώ οι ξένοι δεν θα αγωνιστούν εσκεμμένα».

Ηλιούπολη- Δόξα Δράμας

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας Θανάσης Σάμιος ήρθε σε επαφή με τον Τσακογιάννη και συζήτησαν το «στήσιμο» του αγώνα της Δόξας με την Ηλιούπολη. Στην πορεία ο Σάμιος άλλαξε άποψη, αλλά λίγο πριν τον αγώνα το μετάνιωσε για δεύτερη φορά και συνέχισε τις προσπάθειες για να χειραγωγηθεί το παιχνίδι.

Αναλυτικά, στη δικογραφία αναφέρονται τα εξής:

«Την 30-03-2011 ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με τον Χάλκο, ο οποίος συναντήθηκε σε κατάστημα με τον πρόεδρο της Δόξας Δράμας. Σχολιάζουν το γεγονός ότι έγιναν αντιληπτοί από άτομα που ασχολούνται με το στοίχημα. Συζητάνε έμμεσα να στήσουν τον συγκεκριμένο αγώνα, προκειμένου να αποκομίσουν στοιχηματικά οικονομικά οφέλη.

Την 30-03-2011, σε νέα επικοινωνία, ο Τσακογιάννης λέει στον Χάλκο να κανονίσει με τη Δόξα Δράμας για να βγάλουν «καφέ» (χρήματα) μεταξύ τους. Μάλιστα, σε επικοινωνία που έχει ο Τσακογιάννης με τον Ιωάννη Παπαδόπουλο αναφέρουν ότι ο διαιτητής του εν λόγω αγώνα είναι ο Χατζής και θα κάνει ό,τι του πει ο Τζανόπουλος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών Δυτικής Αττικής.

Για το ίδιο θέμα επικοινωνούν και την 31-03-2011 και αναφέρουν πενήντα χιλιάδες (50.000) και εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ, τα οποία πρέπει να δοθούν πριν τον αγώνα.

Τελικά απογευματινές ώρες της 31-03-2011 και μετά τη συνάντηση που είχε ο Χάλκος με τον Σάμιο, ο τελευταίος τους είπε ότι δε θα τους δώσει το παιχνίδι και χρήματα και θα το παλέψει αγωνιστικά.

Την 01-04-2011 ο Τσακογιάννης επικοινωνεί με άτομο ονόματι «Κώστας», για τον εν λόγω αγώνα και ρωτάει αν κάποιος Κασδοβασίλης μπορεί να κάνει κάτι, αφού ο Σάμιος αρνήθηκε.

Από επικοινωνία που έχει ο Τσακογιάννης με τον τότε ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης, Νικολόπουλο, ο τελευταίος λέει ότι ήδη μιλάει με τους ποδοσφαιριστές της Δόξας Δράμας και προσπαθεί να διερευνήσει τις προθέσεις τους.

Ωστόσο, ο Σάμιος δέχθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, να πλησιάσουν 2-3 παίκτες της Ηλιούπολης τους αντίπαλους παίκτες, μήπως τους «δώσουν» τον αγώνα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024