Τα καταστήματα Public προτείνουν notebook με κόστος έως 500 ευρώ ή netbook με κόστος έως 300 ευρώ και σας προτείνουν να αποσύρετε smartphone, παιχνιδομηχανές και άλλα γκάτζετ διετίας ή λάπτοπ ακόμα και τετρεατίας για να στηρίξετε την αγορά τους.

Ένας μαθητής για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες όπως είναι  για παράδειγμα η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, το γράψιμο μιας εργασίας, η συνομιλία με φίλους και συγγενείς μέσω social media κ.ο.κ. θα χρειαστεί είτε ένα notebook είτε ένα netbook.

Ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη για φορητότητα θα προτείναμε την αγορά netbook εφόσον χρειάζεται να το έχει συνέχεια μαζί του, ενώ σε περίπτωση λειτουργίας κυρίως από το σπίτι και περιστασιακής μεταφοράς τότε προτείνεται η αγορά notebook καθώς διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερες επιδόσεις.

Κόστος ανά λύση

Για ένα μαθητή ο οποίος δεν χρειάζεται υψηλές επιδόσεις και κάνει πιο απλή χρήση του μηχανήματος, το κόστος θα πρέπει να κυμανθεί στα 249€-299€ εφόσον μιλάμε για netbook και σε ένα κόστος 349€-499€ εφόσον μιλάμε για notebook.

Αξιοποιήστε την απόσυρση συσκευών διετίας ή λάπτοπ τετραετίας

Μια οικονομική λύση προσφέρουν τα  καταστήματα Public μέσω του προγράμματος Τrade ‘n’ Save. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με στόχο να δώσει στον καταναλωτή το προνόμιο χαμηλότερης τιμής κι απευθύνεται σε όλους.

Σε όλους όσοι  έχουν κάποια ξεχασμένη συσκευή και θέλουν να την ανανεώσουν, σε μαθητές ή φοιτητές που τους δόθηκε laptop το 2009 και θέλουν να το αλλάξουν με κάποιο καινούργιο. Στους φανατικούς της τεχνολογίας που θέλουν να έχουν πάντα το πιο καινούργιο tablet ή iPod και στους απανταχού gamers που έχουν παλιές κονσόλες και θέλουν να τις αντικαταστήσουν με νέες.

Επιστρέφοντας τα παλιά τους προϊόντα δύο ετών παλαιότητας με εξαίρεση τα laptop όπου ισχύει η τετραετία, μπορούν να τα ανταλλάξουν με καινούρια ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας, από τα 500.000 διαφορετικά προϊόντα που διαθέτουν τα καταστήματα Public απλά καταβάλλοντας το επιπλέον αντίτιμο.

  • Τα οφέλη από το πρόγραμμα είναι μεγάλα καθώς η επιστροφή για παράδειγμα ενός laptop μπορεί να σημαίνει όφελος από 110 έως 1200 ευρώ, η επιστροφή ενός iPad1 μπορεί να αντιστοιχεί σε 310 ευρώ κέρδος κοκ

Η διαδικασία είναι απλή. Ο ενδιαφερόμενος φέρνει την συσκευή που επιθυμεί να ανταλλάξει η οποία αξιολογείται και στην συνέχεια του επιστρέφονται τα χρήματα μέσω ενός κουπονιού που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την επόμενη αγορά του.

Εφαρμογές και υπηρεσίες

Ανεξάρτητα από τη χρήση για την οποία προορίζεται ένας μαθητικός Η/Υ μπορεί να διαθέτει μια σειρά από εφαρμογές και λογισμικό, καλύπτοντας τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

Απολύτως απαραίτητο κρίνεται ένα πρόγραμμα Ιnternet security ώστε να προστατεύει το μηχάνημα από υιούς και κακόβουλο λογισμικό, στο οποίο είναι εκτεθειμένοι οι χρήστες  κατά την περιήγηση στο Ιnternet.

Πολύ σημαντική είναι και η εγκατάσταση σειράς εφαρμογών που επιτρέπουν στους χρήστες την επεξεργασία κειμένων αλλά και πολλών άλλων απαραίτητων εργασιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά μαθητές και φοιτητές.  

Τέλος η εγκατάσταση ενός προγράμματος parental control είναι απαραίτητη ώστε να μπορεί ο γονέας να ελέγχει την χρήση του internet και να απαγορεύει την πρόσβαση σε συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους εφόσον το επιθυμεί.

In.gr Τεχνολογία