Για άλλη μια φορά ήμασταν ανταγωνιστικοί, η ομάδα μας είχε ρυθμό και έχει βρει τους ρόλους της γι’ αυτό και μπόρεσε να το διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους.

Αυτή η ομάδα αποτελείται από μια νέα γενιά παιδιών που καθοδηγούνται από 3-4 πιο έμπειρους και έβγαλε μια πολύ όμορφη εικόνα. Αποδείχτηκε αυτό που είχα επισημάνει εξ αρχής μέσα από την επικοινωνία μας στο in.gr ότι τo ελληνικό μπάσκετ πατάει σε γερές βάσεις, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έχουμε αποκτήσει σχολή και φιλοσοφία.

Η ομάδα ξεκινάει κάθε αγώνα παίζοντας έξυπνα, διαβάζοντας το παιχνίδι και στην άμυνα και στην επίθεση και το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι επειδή υστερούμε σε ύψος, καλύπτουμε το μειονέκτημα μας παίζοντας δυνατή άμυνα.

Γενικώς, το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει τεράστια κορμιά και γι’ αυτό τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να παίζουν σκληρές άμυνες. Αυτός ήταν και ο «οδηγός» μας στο Ευρωμπάσκετ και έτσι βγήκε η καλή εικόνα μας.

Αυτά τα παιδιά μας κάνουν αισιόδοξους, ότι μαζί με εκείνους που έλειπαν λόγω τραυματισμών, αλλά και την επόμενη φουρνιά που θα πάρει εμπειρίες είτε σε εθνικό, είτε σε διασυλλογικό επίπεδο, θα διατηρήσουν την Εθνική ανταγωνιστική και τα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χαίρει σεβασμού από τις υπόλοιπες ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο και θα παραμείνει στα υψηλά σκαλιά για πάρα πολλά χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε ότι άλλες χώρες έκαναν μεγάλες «κοιλιές», ενώ εμείς όχι και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το κατορθώσεις. Ειδικά σε μια χώρα που πρώτον δεν έχει σχολικό αθλητισμοί και το πρώτο «κύτταρο» του μπάσκετ που είναι τα μικρά σωματεία, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Επίσης, να μην παραβλέπουμε ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε μία κρίσιμη ηλικία από 17 έως 19 ετών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν με την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, δεν μπορούν να ωφεληθούν και να προπονούνται όπως θα έπρεπε.

Με όλα αυτά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι που έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια φτάνοντας στην τελευταία εικόνα από το Ευρωμπάσκετ στη Λιθουανία…

είναι ένα θαύμα!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ