Είναι κάποιες φορές που θέλετε να πάτε κάπου να «ξεμουδιάσετε», μόνοι ή οικογενειακώς, αλλά δεν έχετε αρκετό χρόνο; Στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, σε μια έκταση 330 στρεμμάτων, υπάρχει χώρος άφθονος για πολλές δραστηριότητες. Το Άλσος ανήκει στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, με την απίστευτη έκταση των 965 στρεμμάτων.


Δίπλα στο γνωστό θέατρο Badminton, το Άλσος έχει σχεδιαστεί πολύ προσεγμένα και διαθέτει χώρους με αρκετό πράσινο. Στη είσοδο του Άλσους, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, υπήρχε μόνιμο υπαίθριο Μουσείο στρατιωτικού υλικού (όπλα, οχήματα, αεροπλάνα, κ.α.), αλλά οι επισκέπτες δεν υπήρξαν αρκετά «προσεκτικοί» με αυτά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν και να αποσυρθούν σχεδόν όλα τα εκθέματα.

Ανηφορίζοντας προς τη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη), θα συναντήσετε τα δύο καλαίσθητα κτίρια της Εθνικής Γλυπτοθήκης, που λειτουργεί ως παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Στο χώρο αυτό, στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, φιλοξενούνται ελληνικά γλυπτά του 19ου και 2ου αιώνα, στο ένα κτίριο, ενώ στο δεύτερο κτίριο γίνονται οι περιοδικές εκθέσεις. Στον εξωτερικό της χώρο υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα γλυπτά, που όμως έχουν υποστεί φθορά από το χρόνο και η φροντίδα τους είναι ελλιπής.

Μεγάλο τμήμα του Άλσους καλύπτεται από εκτάσεις με γρασίδι που μπορείτε να τρέξετε, να παίξετε και να κάνετε πικ-νικ. Παράλληλα, οι μεγάλοι πεζόδρομοι κατά μήκος του άλσους και η μεγάλη αναξιοποίητη επιφάνεια πίσω από την Γλυπτοθήκη, προσφέρονται για αρκετά χιλιόμετρα ποδηλάτου.

Για στιγμές χαλάρωσης υπάρχει το Ya cafe (Λ. Καννελοπούλου 4 -πρώην Κατεχάκη,τηλ. 2107711480) που θα σας προσφέρει καφέ, ποτό ή ελαφρύ φαγητό αλλά δύναται και να φιλοξενήσει κάποια κοινωνική ή επαγγελματική σας εκδήλωση. Στα υπέρ του cafe, η καλή προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ, το free Wi Fi και οι μειωμένες τιμές 7 – 9 το πρωί (καφές 1€), τις καθημερινές.
{{{ map }}}
Μπροστά ακριβώς από το cafe υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος για παιχνίδι, όπως και μια παιδική χαρά. Έτσι ο χώρος μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικός για παιδικά πάρτι και εκδρομές σχολείων με φαγητό, μουσική, φωτισμό, πάρκιγκ, σε αρκετά προσιτές τιμές.
Κάθε Σάββατο, μετά τις 10.00,  διοργανώνονται βραδιές Latin ενώ αναμένονται και άλλες εκδηλώσεις μέσα στο χειμώνα.
Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη με κάθε μέσο σχεδόν, ενώ υπάρχει και μεγάλο δωρεάν πάρκινγκ.

in.gr Ταξίδια,Ya Cafe