Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε αρκετά δυνατά και στο αμυντικό μας κομμάτι είχαμε διαβάσει τους Σέρβους πάρα πολύ καλά. Δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να δημιουργήσουν παιχνίδι, κόψαμε τα πικ εν ρολ του Τεόντοσιτς γιατί τον περνάγαμε από πάνω, ώστε να μην μπορεί να επιχειρήσει ούτε τζαμπ σουτ. Ο Μπουρούσης έμενε λίγο πιο πίσω και του έκλεινε το πεδίο.

Τους παίξαμε με 2 εναντίον 2 στα πικ εν ρολ, ενώ και στο λόου ποστ παίξαμε πολύ έξυπνα τον Κρίστιτς, τον παγιδεύσαμε με γρήγορες περιστροφές και έτσι θέσαμε της Σερβία εκτός αγώνα από το Α’ ημίχρονο. Ζήσης , Καϊμακόγλόυ, αλλά και οι υπόλοιπο παίκτες μας, έδειξαν πόσο ευφυείς είναι με τις άμυνες που έβγαλαν. Εντάξει, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και το γεγονός ότι οι Σέρβοι ήτα κουρασμένοι από το γεγονός ότι έπαιξαν αγώνα αργά χθες, αλλά είχαν και μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση

Έτσι χτίσαμε αυτή τη μεγάλη διαφορά στο Α’ ημίχρονο και στην επανάληψη, με περίπου τα ίδια στοιχεία διατηρήσαμε σε μεγάλο βαθμό το προβάδισμα μας. Ήταν λογικό να υπάρξει κάποια στιγμή και το ξέσπασμα των Σέρβων που έριξε τη διαφορά, όμως υπό την ώριμη καθοδήγηση του Ζήση και τους εξαιρετικού Μπουρούση μπορέσαμε και αντέξαμε. Ο Ζήσης, «έσπαγε» τη μπάλα με ιδανικό τρόπο και εκτελούσε πολύ σωστά. Αξίζαμε αυτή τη νίκη και την πήραμε δίκαια.

Ως συμπέρασμα έχω να πω ότι ο στόχος μας πραγματοποιήθηκε, αφού η Εθνική παραμένει πιστή σε όλα τα μεγάλα ραντεβού και καταφέρνει να δίνει εμπειρίες στους νεότερους από τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Ως ομάδα, ήμασταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει παρόν και μέλλον. Το μπάσκετ ως άθλημα έχει περάσει στο DNA του Έλληνα και πλέον έχουμε τη δική μας σχολή, φιλοσοφία και τεχνογνωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ