Οι Γάλλοι έχουν δείξει ένα εξαιρετικό πρόσωπα στηριζόμενοι στην αθλητικότητα που διακατέχει τους αθλητές της. Πάντα είχε τα προσόντα, αλλά υστερούσε στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Ήταν περισσότερο επηρεασμένη η σχολή τους από το ΝΒΑ και αυτό δεν τους είχε βοηθήσει σε εθνικό επίπεδο, γιατί στην Ευρώπη το μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό. Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι και  η εθνική Αμερικής προσαρμόζεται όταν χρειάζεται στο Ευρωπαϊκό.

Και έτσι έπαιρναν λάθος αποφάσεις. Έχαναν παιχνίδια που ήταν σε καλύτερη ημέρα. Δείχνει πάντως να είναι πιο ώριμη πιο έμπειρη ομάδα, αν εξαιρέσεις την αναμέτρηση με την Ισπανία.

Εμείς από την άλλη είμαστε μία ομάδα που έχουμε έμπειρους αλλά και νέους παίκτες, όπως έχουμε ξαναπεί. Σίγουρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο ημίχρονο που ανεβάζει ρυθμούς ο Πάρκερ στο πικ εν ρολ. Εκεί ο Κουφός έχει ένα πρόβλημα. Το ριμπάουντ θα είναι πολύ σημαντικό.

Επίσης στο ανοιχτό γήπεδο πρέπει να έχουμε καλές επιλογές ώστε να μπορούμε να κάνουμε και καλές επιστροφές. Η ελληνική ομάδα σίγουρα θα έχει πλάνο στο μυαλό για να αντιμετωπίσει αυτό.

Είτε με το σχήμα που θα είναι παραταγμένο είτε με μία μορφή άμυνας. Μπορεί να δούμε άμυνες ζώνες, ώστε οι ψηλοί μας να ελέγχουν ριμπάουντ. Θα χρειαστούν τρικ γιατί με τη λογική δεν είμαστε φαβορί.

Το σημαντικότερο είναι ο ρυθμός, αν τον ανοίξουμε οι Γάλλοι κερδίσανε, πρέπει στο πέντε πέντε να τους πάμε. Να μην κάνουν δεύτερες επιθέσεις.

Για το άλλο ματς η Σερβία πέρασε από το δύσκολο κομμάτι με την Τουρκία, αυτό θα την απελευθερώσει πνευματικά και ψυχολογικά. Ο Ίβκοβιτς δημιουργεί μις ματς για να περάσει η μπάλα στους ψηλούς. Ξέρει ο ένας τον άλλον. Έχει μαχητικότητα, δεν τα παρατάει και στην άμυνα και στην ψυχή.

Οι Ρώσοι αν και έχουν προοδεύσει σε τακτική μου θυμίζουν ομάδες της δεκαετίας του ’90, όπως τότε έπαιζαν ελληνικές ομάδες. Οι Σέρβοι είναι σε υψηλότερο επίπεδο σε τακτική.

Οι Ρώσοι παίζουν με σουτ τριών πόντων, πηδάνε πάρα πολύ, είναι πολύ αθλητικοί. Είναι να μην σε βάλουν στο ρυθμό τους. Έτσι έγινε και με εμάς.

Θα δούμε από τη μία μυαλό και από την άλλη δύναμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ