Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε με ζώνη ματς-απ, μπορέσαμε αμυντικά να εγκλωβίσουμε τη Σλοβενία που είχε κακές επιλογές και αν δεν έπαιρνε τόσα επιθετικά ριμπάουντ, που τις έδωσαν πολλές νέες επιθέσεις, θα είχε… τραγικό σκορ στην επίθεση. Εμείς ήμασταν συγκεντρωμένοι στην επίθεση, πήραμε τη διαφορά των 15 πόντων και τελικά κλείσαμε το ημίχρονο στο +12.

Στην επανάληψη, όμως, οι Σλοβένοι διάβασαν καλά το παιχνίδι μας, έστησαν μια δική τους ματς-απ ζώνη με τα ψηλά παιδιά που έχουν στο κέντρο για να αλλοιώνουν επιθέσεις μας και βρήκαν λύσεις για ισορροπία στη ζώνη μας. Στην επίθεση, κατάφεραν να περάσουν τη μπάλα στο καλάθι μας και μείωσαν τη διαφορά.

Εμείς, στο 4ο δεκάλεπτο βρήκαμε και πάλι λύσεις στην επίθεση με τον Φώτση να μπαίνει ξανά στο παιχνίδι στη θέση «4», αφού με τα μακρινά σουτ, άνοιξε τη ζώνη των Σλοβένων. Καταλυτική ήταν η παρουσία του Ζήση σε άμυνα και επίθεση και κυρίως στην οργάνωση του αγώνα, όταν έπρεπε να ηρεμήσουμε. Βοήθησε πάρα πολύ και ο πιτσιρικάς ο Παπανικολάου.

Ίσως, τελικά, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πριν από το παιχνίδι που έχριζε φαβορί τους Σλοβένους να έπαιξε τον δικό της ρόλο στη νίκη μας. Γιατί ψυχολογικά αποφορτίστηκαν τα νέα παιδιά και έπαιξαν όπως έπρεπε. Συμπέρασμα είναι ότι η άμυνα μας έδωσε τη νίκη! Το χαμηλό σκορ με τους Σλοβένους ήταν αυτό που χρειαζόμασταν…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ