Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σκληρές αποφάσεις της Αθήνας υπό τις πιέσεις της τρόικας» σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

«Σκληρές αποφάσεις της Αθήνας υπό τις πιέσεις της τρόικας» σχολιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Για σκληρά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τις αυξανόμενες πιέσεις της τρόικας κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ορισμένα δημοσιεύματα θέτουν πάντως το ερώτημα: «Εξαγγέλθηκαν, αλλά πότε θα εφαρμοστούν;»

Για σκληρά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό τις ισχυρές πιέσεις της τρόικας κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την απελευθέρωση της οικονομίας.

Τονίζει, ωστόσο, ότι ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε πως και πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά.

Προσθέτει ακόμη, ότι η ανακοίνωση των μέτρων έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο κάνει λόγο για σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τις ισχυρές πιέσεις της Ευρώπης πριν τη λήψη της 6ης δόσης του δανείου.

Αναφορά γίνεται και στις προειδοποιήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλιώς δεν θα καταβληθεί η επόμενη δόση του δανείου.

Η γαλλική Le Monde υπογραμμίζει την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και το γεγονός ότι πρέπει να συγκεντρωθούν 5 δισ. ευρώ ώς το τέλος του έτους.

Δευτερευόντως η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου αποφάσισε τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.

Τα γερμανικά μέσα βρίσκονται εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την αγωγή Γερμανών που θεωρούν παράνομη τη συμμετοχή του Βερολίνου στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024