Η αρχή του Β’ ημιχρόνου ήταν ίσως η πιο σημαντική και καταλυτική στιγμή του αγώνα και πιστεύω ότι έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νίκη της Ελλάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο. Σε εκείνο το σημείο, η Εθνική μπόρεσε να φύγει σε ανοιχτό γήπεδο και νομίζω ότι ήταν αποτέλεσμα της δυνατής άμυνας που έπαιξε η ομάδα.

Η Ελλάδα βρήκε εύκολα καλάθια, ξεμπλοκαρίστηκε από την πίεση του αγώνα γιατί ας μην ξεχνάμε ότι παιζόταν η πρόκριση και με το Μαυροβούνιο να έχει σε κακή μέρα τους Πέκοβιτς, Κουκ και τραγική περιφέρεια, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Δεν ήταν καν ανταγωνιστικός ο αντίπαλος.

Ο Κουφός εξουδετέρωσε τον Πέκοβιτς, έχοντας και με βοήθειες από τον Φώτση, και αυτό δημιούργησε άγχος και φόβο στους Μαυροβουνίους που δίσταζαν να μπουν στη ρακέτα μας.

Η Εθνική έπαιξα καλή άμυνα ψηλά, ο Καλάθης έκανε εξαιρετική δουλειά στα «πικ εν ρολ» και τις διεισδύσεις, «έσπαγε» σωστά τη μπάλα στους συμπαίκτες του, εκτελούσε όπως έπρεπε και ο Μπράμος έκανε επίσης το καλύτερο του παιχνίδι. Με απίστευτη άμυνα και πολλά ριμπάουντ για παίκτη που έπαιζε άμυνα στην περιφέρεια.

Φοβερή δουλειά έκανε και ο Φώτσης σε άμυνα και επίθεση, ειδικά στο Β’ μέρος. Η συνεισφορά του ήταν καταλυτική κυρίως ως προς το να… αποφορτίσει τα νέα παιδιά, στο σημείο που ξέφυγε η Εθνική στο σκορ. Έκανε δουλειά και… ψυχολογικά δηλαδή για να φτάσουμε σε αυτή την εύκολη νίκη.

Κουφός, Καλάθης και Μπράμος ήταν από τους κορυφαίους, αλλά από εκεί και πέρα, δεν θέλω να σχολιάσω αυτούς που κάνουν σχόλια κατά των Ελληνοαμερικανών παικτών της Εθνικής. Πιστεύω ότι τα παιδιά δεν επηρεάζονται. Κουφός και Καλάθης είναι παίκτες επιπέδου ΝΒΑ, δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα. Είναι βλακείες όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίους ημέρες. Και πρέπει να θυμόμαστε, ότι πολλές φορές οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν μεγαλύτερη λατρεία για την Ελλάδα και το εθνόσημο.

Τώρα, όσο για το ματς με την Κροατία την Δευτέρα, μόνο αδιάφορο δεν θα είναι γιατί ας μην ξεχνάμε ότι στην επόμενη φάση μεταφέρουμε νίκες-ήττες. Ήδη έχουμε μια από την ΠΓΔΜ και δεν θα θέλαμε να μεταφέρουμε και άλλη…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ