Τα παιδιά με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θεωρούν ότι ξεκινούν από την αρχή τα πάντα, υπόσχονται «φέτος να διαβάζουν πιο πολύ», «φέτος να ακούν τους γονείς» και να είναι πιο νοικοκυρεμένα.

Δώστε τους τη χαρά για το καινούργιο τους ξεκίνημα με μικρές αλλαγές στο χώρο τους με την ευχή για «καλή χρονιά»!!!

1. Διοργανώστε ένα Σαββατοκύριακο όλοι μαζί για να βάψετε ένα άλλο χρώμα το δωμάτιό του. Όσο άτσαλα και να το βάψει η χαρά του θα είναι πολύ μεγάλη και θα αποφύγει να λερώνει μετά τους τοίχους γιατί δε θα θέλει να χαλάσει το «έργο» του.

2. Πάρτε χρωματιστά χαρτόνια, φτιάξτε βαρκούλες και κρεμάστε τις σε διάφορα σημεία του δωματίου όπως το φωτιστικό, τις κουρτίνες ή ακόμα κολλήστε τις στον τοίχο και δημιουργήστε διακόσμηση με θέμα.

3. Σε κοριτσίστικο δωμάτιο μπορείτε να πάρετε διάφορες λεπτές κορδέλες σε διάφορα μήκη, να περάσετε μέσα μερικές ξύλινες χάντρες και να τις κρεμάσετε στην κουρτίνα ή σε διάφορα σημεία του δωματίου.

4. Βρείτε ωραία και οικονομικά στίκερς με παιδικά θέματα που ανανεώνουν το δωμάτιο.

5. Φτιάξτε ένα τοίχο με ζωγραφιές τους, τοποθετημένες σε απλά καδράκια.

6. Πάρτε ένα παλιό τραπεζάκι και δημιουργήστε για τις «μικρές κυρίες» μία τουαλετίτσα. Τοποθετήστε επάνω διάφορα καλαθάκια με κοκαλάκια, τσιμπιδάκια και βούρτσες.

7. Φτιάξτε παπλωματοθήκες με έντονα χρώματα και σχέδια. Διαλέξτε ένα φτηνό ύφασμα με παιδικά σχέδια για το επάνω μέρος και ένα πιο καλής ποιότητας μονόχρωμο για το από κάτω.

8. Φτιάξτε μία κουνουπιέρα για τα κορίτσια ή μία σκηνή πάνω από το κρεβάτι για τα αγόρια. Η αίσθηση της φωλίτσας αρέσει στα παιδιά.

9. Πάρτε μπογιές για ύφασμα και ζωγραφίστε μαζί με το παιδί σας ένα σετ από τα σεντόνια του.

10. Πάρτε καραβόπανο φτηνό εκρού και με μπογιές για ύφασμα αφήστε το να ζωγραφίσει τις κουρτίνες του. Όσο πιο μικρό είναι το παιδί τόσο πιο όμορφο βγαίνει το αποτέλεσμα.

Ειρήνη Κουρή
ID group
Interior design group
Ακτή Μουτσοπούλου 36, 185 36 Πειραιάς
κιν. 6977 707066
www.id-group.gr


Καταθέστε
τις ιδέες σας ή τις εμπειρίες σας από τη δική σας ανακαίνιση!

in.gr