Στο καθιστικό μπορούμε να «ανακυκλώσουμε» τα αντικείμενα που είδη έχουμε ή και αυτά που έχουμε σε αποθήκες και νομίζουμε ότι δεν μας χρειάζονται. 

1. Δημιουργήστε έναν ωραίο θέμα στον τοίχο πάνω από τον καναπέ, με όλα τα κάδρα που έχετε ακόμα κι αν είναι με διαφορετικές κορνίζες. Από τον καναπέ μέχρι επάνω.

2. Το ίδιο μπορεί να γίνει σε κάποιο άλλο τοίχο με διάφορες φωτογραφίες οικογενειακές, ίσως και όλες ασπρόμαυρες.

3. Δημιουργήστε μία μικρή σύνθεση που θα εκφράζει το χαρακτήρα σας. Τοποθετήστε 2-3 βιβλία και μικρά αγαπημένα διακοσμητικά στο κεντρικό τραπεζάκι.

4. Βάζα με λουλούδια είναι ότι πιο όμορφο για το χώρο αυτό.

5. Τοποθετήστε τα κουρτινόξυλα από το ταβάνι, δίνει ύψος στο δωμάτιο. Για να μην αγοράζετε νέες κουρτίνες, μπορείτε να προσθέσετε μια φάσα από άλλο ύφασμα στο κάτω μέρος της κουρτίνας σας για να δείξει σαν σχέδιο.

6. Ανανεώστε τα παλιά σας έπιπλα. Μια ξεχασμένη πολυθρόνα της θείας ή της γιαγιάς μπορεί να δώσει ένα mix & match  στυλ στο χώρο σας.

7. Τοποθετήστε ένα δίσκο με λίγα μπουκάλια και λίγα ωραία ποτήρια, σ’ ένα τραπεζάκι και δημιουργήστε  ένα μικρό μπαράκι με χαρακτήρα. Αυτό μπορεί να συμπληρωθεί με ένα φωτιστικό δαπέδου δίπλα ή μια καρέκλα.

8. Δημιουργήστε τραπεζάκι από μία σειρά από περιοδικά, ακουμπήστε και μία επιτραπέζια λάμπα, δημιουργήσατε μία ξεχωριστή γωνία.

9. Εκμεταλλευτείτε παλιά κεντήματα ή υφάσματα για μαξιλάρια στον καναπέ ή κάδρα στο τοίχο.

10. Στον καναπέ που δεν σας αρέσει η ταπετσαρία μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ριχτάρι όπου θα τον καλύψει όλο και δεν θα φαίνεται καθόλου. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε αγοράζοντας ύφασμα με το μέτρο και γαζώνοντάς το γύρω – γύρω με φαρδύ ρέλι. Μην λυπηθείτε τα μέτρα είναι ωραίο να χύνετε στο πάτωμα.

Ειρήνη Κουρή

ID group
Interior design group

Ακτή Μουτσοπούλου 36, 185 36 Πειραιάς
κιν. 6977 707066
www.id-group.gr

Καταθέστε τις ιδέες σας ή τις εμπειρίες σας από τη δική σας ανακαίνιση!

in.gr