Τη στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη δήλωσή του ότι μπορεί και να έχει θυσιάσει το πολιτικό του μέλλον αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομικών, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ένας πολιτικός που διαχειρίζεται σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εξαφανιστεί. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, λέει κάτι που το θεωρώ 100% σωστό και αλήθεια» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.

«Δεν μπορείς να διαχειριστείς τις κορυφαίες θεματικές ενότητες του ελληνικού κράτους, της ελληνικής κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών σήμερα, χωρίς ρίσκο -το ρίσκο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και κάθε πολιτικός που μπαίνει σε αυτόν τον κόπο και σε αυτή τη διαδικασία κινδυνεύει. Και αυτό πρέπει να του πιστωθεί του Ευάγγελου Βενιζέλου», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας: «Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη. Το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό έγινε χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω. Προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή, που την θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική».

Επίσης ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τη στήριξή του στην υπουργό Παιδείας για τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, λέγοντας ότι «με αυτή την παρέμβαση, επιτυγχάνεται μια διαρθρωτική αλλαγή που δίνει λύσεις σε προβλήματα τριών δεκαετιών. Τα πράγματα στο πανεπιστήμιο θέλανε αλλαγή. Και εμπιστεύομαι τις διαρθρωτικές αλλαγές που η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ