Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση ο Χάρης Τσιόκας μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Μεταφορών

Στην αντεπίθεση ο Χάρης Τσιόκας μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Μεταφορών

Στην αντεπίθεση πέρασε την Πέμπτη ο Χάρης Τσιόκας, μέχρι χθες γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών. Σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Τσιόκας λέει «είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.

Στην αντεπίθεση πέρασε την Πέμπτη ο Χάρης Τσιόκας, μέχρι χθες γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση -ο οποίος αποφάσισε την αποπομπή του κ. Τσιόκα- χρησιμοποιώντας τη ρήση του Βολταίρου «είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο».

Σε δεύτερο μήνυμά του ο κ. τσιόκας υπενθυμίζει δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί: «όσον αφορά το θέμα των ταξί, είναι σταθερή η θέση μας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες».

Όπως αναφέρει το Mega, η κόντρα των δύο πρώην συνεργατών μέσω twitter έχει παρελθόν, καθώς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του κ. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί, ο κ. Τσιόκας ως γενικός γραμματέας του υπουργείου έπαιρνε σαφή θέση υπέρ του διατάγματος Ρέππα.

Οι σχέσεις τους παρέμεναν από τυπικές, ενώ οι δύο άνδρες δεν συνεργάστηκαν ούτε καν κατά τη διάρκεια της κρίσης με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Και αυτό διότι ο Χάρης Τσιόκας θεωρούνταν ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο επί υπουργίας Ρέππα στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε συμφωνία του υπουργείου με τους ταξιτζήδες και στη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος για την (μη) απελευθέρωση του επαγγέλματος, επομένως είχε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του νέου υπουργού.

Η διαφωνία τους κορυφώθηκε με την χθεσινή απόφαση του κ. Ραγκούση να αποπέμψει τον κ. Τσιόκα από τη θέση του γενικού γραμματέα και να διορίσει τον Αριστείδη Μπουρδάρα, συνεργάτη του στο υπουργείο Εσωτερικών και ειδικού γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Τσιόκας ανατικαταστάθηκε με απόφαση του υπουργού κ. Γ.Ραγκούση. Τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Αρ.Μπουρδάρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024